Sancho naaiweekend 2016!

En ik mag mee, Jeeej! Voor het eerst! Spannend! En leuk! Een heeeeeel weekend alleen maar bezig zijn met stoffen, naaimachines, thee, stoffen, naaimachines, thee haha. Ik heb er zin in! Maar ja wat ga je dan meenemen he. Het wordt nu onderhand toch eens tijd om het รฉรฉn en ander te plannen…

Want 15 t/m 17 april is het al zover! En dat lijkt misschien ver weg. Maar ik heb ook nog steeds het idee dat we van januari rechtstreeks in maart zijn beland. Echt, waar is februari gebleven??? Tijd voor lijstjes! Love them! ๐Ÿ™‚

Op dat naaiweekend wil ik het mij zo makkelijk mogelijk maken. En van tevoren tasjes maken waar AL mijn benodigdheden voor 1 project inzitten. Doe ik nu ook al met mijn naaiprojecten. Alleen heb ik dan wat meer projecten tegelijk bij me ๐Ÿ˜‰ . Zodat ik me ’t hele weekend daar op uit kan leven. Wat een productie zal het worden haha. Nu eens gaan bedenken WAT ik wil gaan maken. En WAT ik daarvoor nog moet doen. Komt ‘ie:

June dress
Nu echt eindelijk eens een keer… Hier had ik het patroon al gehaald…. Uh ja… Serieus??? Was dat in 2014? Waaaaaaat? How did that happen? Inmiddels zijn er al ontelbare mooie June dresses voorbij gekomen. Zoals deze, deze en deze (…kwijlt even weg…).
Ook heb ik het patroon al klaarliggen. Helemaal aangepast naar mijn figuur. Maar…. ik heb er nog geen stof voor… Ik denk dat ik eerst maar een testversie ga maken met left overs van de gordijnen van Jens en Lana hun kamer (moet ik ooit nog eens op de foto zetten). Een mooi turqoise kleurtje katoen/linnen achtige stof. Maar die kreukt wel erg veel… Maar dan kan ik vast kijken of die jurk mij ook leuk staat. Wel een fijn stofje voor de zomer.
Van deze dame heb ik al een heeeeeele tijd geleden goede tips gehoord voor het maken. Dus deze jurk MOET er nu echt gaan komen, anders blijft ’t zo in mijn hoofd spoken. En dat kunnen we natuurlijk niet hebben ๐Ÿ˜‰ .

Rosalie tas
Uit het boek ‘Mijn Tas‘ (geweldig boek!). Deze ligt gelukkig al minder lang op stapel. Daar zijn ook al prachtige exemplaren van verschenen. Inmiddels heb ik de voering uitgeknipt. Ik moet alleen nog de buitenzijde knippen. En fournituren bijzoeken. Ik heb al eens een mini rosalie gemaakt. Goed te doen. Dus ik denk dat deze redelijk vlot gemaakt zal zijn.

Lora Dress
Hier schreef ik er ook al over. De stof is gekocht. Nu het patroon overtekenen. En uit de stof halen. En de boel bij elkaar in een zakje steken. Al kan het zijn dat ik aan deze jurk al eerder begin, op naailes.

Copacabana rok
Een lekkere felroze maxirok voor in de zomer! Daar schreef ik hier ook al over. De stof is dus binnen. Nu het patroon nog voorbereiden.

Shirts maken!
Maar uh eerst patronen zoeken. In deze knip stond een leuke. Ook in de Ottobre Woman van dit vest stond een leuk shirt. Ik heb ook nog een oud patroon weergevonden. En tja, mijn kledingkast kan wel even weer wat leuke shirts gebruiken!

Goh ik kan nog wel even doorgaan met dingen verzinnen (ben ik goed in ๐Ÿ˜‰ ). Maar ik hou het hierbij. Nu aan de slag om alles voor te bereiden.

Dus to do:
June: Patroon uit de stof halen, en alvast locken = rafelig stofje. Fournituren erbij zoeken.
Rosalie: Buitenstof knippen + locken = wederom rafelig stofje. Fournituren erbij zoeken.
Lora: Patroon overnemen. Uit de stof halen. Fournituren erbij zoeken.
Copacabana: Patroon overnemen en uit de stof halen.
Eventueel nog shirts patronen zoeken, overnemen e.d.

Ik ben nog wel even bezig ๐Ÿ˜‰ . Hopen dat ik voor het weekend de boel op orde heb.

3 gedachten over “Sancho naaiweekend 2016!

 1. Leuk!!! Ik heb er ook superveel zin in.

  Ik ga vrijdagavond mijn June dress maken. Zullen we er een synchroon stikken project van maken? Ik raad je trouwens wel aan om een stretchkatoen oid te nemen. Anders kom je er moeilijk in en kan je niet bewegen.

  Hoeveel nachtjes slapen nog?

  Groetjes Henrike

  • Oew leuk idee… misschien… De stof voor de June is inmiddels al geknipt, ik hoop er met een rits nog in te komen ๐Ÿ˜‰ .
   Ik had ’t idee om vrijdagavond eerst maar eens een tas te stikken ๐Ÿ˜‰ . De kat uit de boom te kijken enzo haha. Maar niets ligt nog vast. We zullen zien hoe het loopt. Het patroonpapier voor jou heb ik inmiddels bij elkaar ‘geharkt’ in de drukkerij haha (Mantra: NIETvergetenindeautotedoen NIETvergetenindeautotedoen NIETvergetenindeautotedoen!!!).
   Gelukkig nog heel wat nachtjes slapen ๐Ÿ˜› Nog genoeg voor te bereiden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *