Roxie legging

Zooo simpel en zooooooo fijn! Wat een geweldig patroon! Het patroon van de Roxie legging kun je trouwens vinden in La Maison Victor 3/2014 (herfst).

lmv roxie legging naaien diy

Het is maar 1 patroondeel. Super simpel! Daar had ik deze stof voor gekocht bij Samitex op het Stoffenspektakel. En dat terwijl ze zo dichtbij zitten haha. Maar goed, het is een beige achtig kleurtje. Met subtiele slangenprint. Normaal ga ik met een grooooote boog om dierenprints heen. Maar deze vond ik wel erg leuk! De stof is ook lekker dik, superzacht en met goed veel stretch. Perfect voor dit patroon!

lmv roxie legging naaien diy2Close-up van de stof, voor- en achterzijde.

Goed, ik had mijn patroondeel twee keer uit de stof gehaald. Voor elk been één keer 😉 . En in elkaar gezet volgens de beschrijving. Maar toen kwam het gedeelte met elastiek inzetten. En dat ging allemaal perfect hoor. Maar toen ik ‘m (als een blij ei!) aantrok. Bleek dat het elastiek wel een tandje of 10 strakker had gemogen… En die was natuurlijk twee keer vastgenaaid… Woops…

Omdat ik de bouwvakker stijl toch niet zo charmant vond, heb ik mijn tornmesje maar eens goed benut. Ook vond ik ‘m aan de lage kant op de rug. Wederom: hallo bouwvakker! Dus nadat ik m’n elastiek eruit had getorned. Heb ik een brede boord gemaakt, geschikt voor 4 cm breed elastiek. Die bovenop de legging gelocked. En omdat ik vervolgens elastiek door die boord heb getrokken, en niet supervast heb gestikt, zoals in de beschrijving wordt verteld. Kan ik het elastiek nog aanpassen.

Maar goed ook. Want ook bij de tweede passessie was het elastiek nog te wijd. Gigantisch veel van ingenomen. Ik vind dat altijd zo moeilijk inschatten met elastiek. Als je het niet strak genoeg hebt wordt je een bouwvakker. Maar als je het te strak hebt verander je in een rollade… En ja dat wil ik natuurlijk geen van beidde!

Maar na wat pasbeurten verder was ’t goed. En tadaaa: een perfecte legging! Gosh wat zit dit ding heerlijk! Ik zit nu ook de hele tijd m’n benen te aaien: zooo zacht 🙂 . En ik ben niet de enige. Lana aait nu ook steeds m’n broek. Ik heb nog een strook stof over. Dus ik denk dat ik voor haar ook een legging ga maken. Hoeft ze mijn benen niet meer te kriebelen 😉 .

Ook zo leuk. Met een lang shirt en een sweater is het een lekkere casual stijl. En met een nette lange blouse erop is die weer wat chiquer. Je kan er alle kanten mee op. Mocht ik nog weer een geschikt stofje hiervoor tegen ’t lijf lopen. Dan komt er vast nog zo’n legging.

Een volgende keer:
– Sowieso een band erboven op zetten. In plaats van het elastiek in de rand te verwerken.
– De knieën misschien iets wijder maken, deze zitten vrij strak. Maar misschien dat dat in dragen nog uitloopt.
– En onderaan misschien heel iets strakker maken. Al is dat losse ook wel oké.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *