Ieniemini Rosalie – Telefoontasje

Voor het eerst iets op verzoek gemaakt, en dan ook nog zo dat ik het ook nog durfde te geven 😉 . Jeej! Het is een telefoontasje geworden, op de werkwijze van ‘Rosalie’ uit het boek ‘Mijn Tas’.

mini rosalie mijn tas telefoontasje iphone 6

Het is voor een dame, die niet zo goed ter been is. En haar telefoon altijd aan de broek vast heeft zitten. Ze heeft een nieuwe telefoon, groter dan haar oude. Deze deed ze altijd in een camera tasje. Maar voor haar nieuwe telefoon kon ze geen passend tasje vinden. Met het verzoek of ik er 1 wilde maken. Tuurlijk! 🙂 Proberen wil ik wel, of het dan ook nog zou lukken was een tweede haha.

Het moest wel een neutraal tasje worden, die bij alle kleding kan… Oei… ik heb redelijk wat stofjes, maar neutraal… euh niet echt. Ik wist dat ik nog een behoorlijke lap dikke grijzige stof had. Waar ik (ooit) nog kussens voor buiten mee wil maken en zo’n leuke tafelloper uit ‘Zo Geknipt’. Zo één waar je aan de zijkant bloempjes in kan steken. Ah ik dwaal af…

Grijze neutrale stof, check! Al is die wel erg dik, dus het was even kijken of dat goed zou gaan. Maar uiteindelijk viel het nog reuze mee! Een lief roze ritsje erin, check! En een knallende binnenkant (ik moet me toch ergens op uitleven he), check! Vlieseline H630 (is die weer!), check! Tassenband, voor de lus aan de achterzijde, check! Biaisband, voor de afwerking aan de binnenzijde, check!

Oké alles in huis, dat is mooi! En het lijkt zo’n klein ding. Wat in mijn ogen dan weer gelijk staat aan: kost weinig tijd. Maar oei dat viel (alweer!) erg tegen. Per avond heb ik zo’n 1,5 uur ‘vrije tijd’ tot mijn beschikking, als ik niet wat anders te doen heb, zoals voeding voor Jens en Lana klaarmaken, was, whatever… Het koste me toch nog 4 avonden om ‘m klaar te maken.

Avond 1: Patroon tekenen.
Avond 2: Patroon op stof en versteviging, en uitknippen. Alles bij elkaar zoeken.
Avond 3: Stikken.
Avond 4 + een beetje: Afwerking. Ik vond het niet mooi om de biais met de machine door te stikken. Daar was de stof te dik voor geworden. Dus deze heb ik aan de weerzijde met de hand vastgemaakt. Het was een klus, maar het resultaat is ernaar.

Ik vind bijna de binnenkant mooier dan de buitenkant haha. Nu maar hopen dat dit tasje, naast leuk, ook erg handig is. Ik ben benieuwd! Ik weet nu in ieder geval hoe ik een ‘Rosalie’ in elkaar kan zetten. Dan wordt het toch tijd voor eindelijk eens die nieuwe tas!

2 gedachten over “Ieniemini Rosalie – Telefoontasje

    • Wat leuk om van jou zo’n mooie reactie te krijgen! Bedankt! 🙂 Het is dan ook een topboek wat jullie hebben gemaakt! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *