Winterswarm lang vest!

Voor de kerstdagen heb ik voor mezelf een lekker lang vest gemaakt.
Comfy, warm en leuk! Van dezelfde stof had ik eerder al eens een positie pyjamabroek gemaakt. En ik had er nog een meter van over. Gezien ik die stof dus al twee jaar in de kast had liggen, mocht er onderhand wel eens iets mee gebeuren!

Lang vest Ottobre woman herfst 2015

Naar naailes nam ik een stapeltje stofjes mee, om te kijken WAT ik er toch eens mee zou gaan maken. Daar werd me het vest uit Ottobre Woman herfst 2015 voorgesteld. Op het plaatje had ik zoiets van mwoa, k weet ’t nog niet. Maar toen zag ik hoe die er in ‘het echt’ uit kon zien. Want Karin had ‘m zelf ook gemaakt. En toen werd ik wel enthousiast!

Gecombineerd met een grijs stofje voor de mouwen en bies ging ik aan de slag. Maar gaandeweg bleek dat je de zak aan de binnenkant gewoon bleef zien. Vond ik niet mooi, dus we hebben even geknutseld met hoe ik dan het voorpand het beste kon voeren.

Sorry nu komt even een stukje ‘saaie technische’ tekst. Maar misschien heeft iemand, die ook dit vest maakt, daar wat aan!
Dit was even puzzelen omdat de bies langs de voorpanden, mouwen en rugpand loopt. En ik wilde alle naden netjes afgewerkt hebben. Maar als ik de brede bies, als biaisband eromheen vast zou maken dan werd het een ‘dikke’ bies. Omdat alle stoflagen zich dan in de brede bies zouden ophopen. Met wat stevig denkwerk kwamen we eruit, hoe we het dan wel konden doen: Eerst hebben we het voorpand aan de bies gemaakt, tot 1 cm voor de bovenkant. Vervolgens de voering aan de andere kant van de bies, ook tot 1 cm voor de bovenkant. Alles goed open strijken. Vervolgens de bies dubbel strijken. Tot waar je hebt gestikt de bies inknippen. En vervolgens verder zoals het in de Ottobre beschreven staat.

Toen ik ‘m voor het eerst aanhad, vond ik het vest nog wat log. I know strepen in de breedte werken ook niet mee 😉 . Maar hij kon nog wel wat subtieler. Dus in de rug heb ik een behooooooorlijk stuk ingenomen. Op 1 punt wel iets van 10 cm (!). En ook vond ik ‘m wat te lang worden. Ook qua lengte heb ik er denk ik een cm of 10 afgehaald.

Over de rug heb ik nog wel een ‘baan’ gemaakt. Want het motief van de stof kon ik helaas niet goed door laten lopen. Maar ik vind het door die baan eigenlijk weer iets ‘stoers’ krijgen.

Het is een fijn vest geworden. Ik denk dat ik hier nog wel heel veel plezier van ga hebben!

De Ottobre Woman herst 2015 is trouwens echt een leuke uitgave! Nadat ik dit vest had gemaakt, zag ik dat er vanuit dit patroon ook een shirt is gemaakt. En een leuke hoodie. Ook staat er nog een mooi jurkje in met een vierkante neklijn. Er staat weer genoeg op de ’to-do’ lijst 😉 .

Eén gedachte over “Winterswarm lang vest!

  1. Wat een leuk vest is het zo geworden zeg! Ik vind die baan achterop ook juist erg stoer en maakt hem wat jonger/vrouwelijker. Knap gedaan! Een fijne jaarwisseling voor jullie!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *