Havermout pannenkoekjes

Of eigenlijk komt ‘drie-in-de-pan’ met havermout, meer in de buurt. Goed, ik had dus nog steeds wat havermout over, wat aan de datum was. En dat moest op.

Recept havermout pannenkoeken 3 in de pan

Ik wilde pannenkoeken ervan gaan maken. Toen ik naar een recept aan ’t googlen was, kwam ik deze tegen. Leek me ook lekker! Dus zijn het kleine pannenkoekjes geworden. Omdat ik nu in één keer van mijn havermout ‘af’ wilde zijn. Heb ik de benodigdheden gewijzigd naar wat ik had. Hier vind je dus het originele recept. Ik heb er in verhouding iets meer melk in gedaan. En geen boekweitmeel gebruikt maar gewone bloem.

Wat heb je nodig:
– 165 gram havermout
– 165 gram bloem
– 450 ml melk
– 2 eieren
– 2 tl bakpoeder
– Zout
– Snufje kaneel
– 2 appels
– Handje rozijnen (geweld in warm water)

Hoe maak je het:
– Maal de havermout fijn, ik doe dat in deze smoothiemaker.
– Mix de havermout met de bloem en de bakpoeder.
– Voeg de eieren, melk, zout en kaneel toe.
– Goed mixen met een garde of handmixer.
– Nu 2 appels in fijne plakjes snijden.
– Deze twee appels en de gewelde rozijnen toevoegen.
– Een koekenpan op hoog vuur zetten, met olijfolie.
– Als de pan goed warm is, vuur lager zetten.
– Met een juslepel drie ‘hoopjes’ in de pan leggen.
– Als de bovenzijde ‘droog’ is en de onderzijde mooi bruin, de pannenkoekjes keren.
– De andere zijde ook nog even mooi bruin laten bakken.|
– Doe dit allemaal op niet te hoog vuur, zodat het binnenin ook goed gaar wordt.
– Ga hiermee door tot je beslag op is.
– Snij de andere twee appels ook in dunne plakjes.
– Doe olijfolie in een schone koekenpan.
– Bak hierin de appelschijfjes met wat kaneel goudbruin.
– De pannenkoekjes serveren met appelschijfjes, eventueel nog wat stroop erover doen.
Eet smakelijk!

Ik heb ervoor gekozen om halverwege ook appels en rozijnen door het beslag te doen. Daar vond ik de pannenkoekjes nog lekkerder door worden! En de gebakken appels bovenop maken het helemaal af, lekker zoet! Die zijn dus niet alleen voor de ‘mooi’, maar het smaakt daardoor echt NOG lekkerder! Eetse!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *