Havermout Muffins

In de zomer eet ik graag overnight oats. Maar in de winter ben ik daar minder van gecharmeerd. En eet ik ’s ochtends liever brinta. Toen ik de inhoud van ons keukenkastje checkte op houdbaarheidsdatums. Kwam ik erachter dat de havermout al bijna aan de datum was. Ik wist helemaal niet dat dat spul ‘kapot’ kon gaan… Dus maar eens verzinnen wat ik daarmee ging doen!

Havermout muffin recept appeltaartmuffins

Al vrij snel kwam ik uit bij de appeltaart havermout muffins van Laura’s Bakery. Een makkelijk recept, wat ook nog eens snel klaar is.

Wat heb je nodig:
Voor ±12 muffins
– 250 gram havermout
– 1 tl bakpoeder
– snuf zout
– 2 el gesmolten boter
– 400 ml melk
– 1 ei
– 25 gram honing
– 2 appels, in blokjes
– 1 tl kaneel
– 1 tl koekkruiden
– 100 gram rozijnen

Hoe maak je het:
– Verwarm de oven voor op 180 graden.
– Pak 2 kommen.
– Doe in kom 1, de droge ingrediënten.
– Dus de havermout, bakpoeder, zout, kaneel en koekkruiden.
– Doe in kom 2, de ‘natte’ ingrediënten.
– Dus de boter, melk, ei en honing.
– Meng de ingrediënten in beidde kommen goed door elkaar.
– Voeg de inhoud van de twee kommen samen.
– Laat het even rusten, zodat de havermout het vocht opneemt.
– Voeg daarna de appels en rozijnen toe.
– Verdeel het over 12 silicone muffin vormen.
– Bak ze in 30 minuten gaar.

Tip:
Gebruik geen papieren cupcake vormpjes, maar gebruik een siliconen vorm. In papieren vormpjes gaan de muffins vast aan het papier zitten. Hier krijg je ze niet van los, zonder het vormpje kapot te scheuren…

Wat vond ik ervan?
De eerste muffin was wat wennen, want ik ken muffins niet echt. En had natuurlijk cupcakes in m’n hoofd qua smaak. Dan valt het wel tegen. Net zoiets als wanneer je een olijf eet, maar een druif verwacht. De olijf is niet vies, maar als je het niet verwacht is het raar! En als je een olijf eet, terwijl je weet dat het een olijf is. Vind je het lekker! Volg je ’t nog? 😛

Ik had in de reacties bij Laura’s Bakery al gezien dat verschillende mensen het vrij ‘flauw’ vonden. En erg vochtig. Daarom had ik uit voorbaat al wat minder melk gebruikt. En meer appels en rozijnen er doorheen gedaan. Dat was een goed idee!

Ik had er ook wat in de vriezer gedaan. Maar ik vond ze er niet echt lekker uitkomen. Gewoon meteen opeten dus en niet gaan invriezen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *