Homemade Diepvriespizza’s

Een tijdje geleden maakte ik zelf pizza’s. Toen gaf m’n zus een linkje van hoe je er zelf diepvriespizza’s van kan maken (waarvoor dank!). Handig! Dat leek me wel wat. Lache, zelf diepvries pizza’s maken…

Zelf diepvries pizza maken

…Oei wat had ik me verkeken hoeveel tijd dat koste! Het recept wat ik eerder gebruikte heb ik maal 4 gedaan. Bij het kneden dacht ik al, waar ben ik aan begonnen??? Want -> Plakkerig! Maar na een tijdje werd het een mooie bal deeg. Deze keer had ik er nog wat Italiaanse kruiden en knoflookpoeder aan toegevoegd, leek me lekker.

Toen moest het anderhalf uur rijzen. Dat ging ook allemaal goed. Ik deed dat weer in de oven. Nadat het deeg eruit kwam plofte het wel in elkaar. Misschien een iets te groot temperatuur verschil?

Maar daarna begon het pas, man wat een werk! Een bolletje van het deeg afpakken en rollen tot bodem. Vier minuten in de oven op 220 graden. En de volgende en de volgende…. Toen de bodems gebakken waren kon ik ze gaan beleggen. En vervolgens in de vriezer leggen. (blij met onze grote vriezer!). Toen ze genoeg waren uitgehard met huishoudfolie omwikkeld en nog eens met zilverfolie. En klaar!

In totaal heb ik er 9 pizza’s van gemaakt. De eerste 2 hebben we zo gegeten, toen kwam ik erachter dat ik de bodems wel heeeeeeel dun had gemaakt. M’n hoofd was denk ik nog een beetje in de wraps modus (zo dun mogelijk rollen….). Dus daarna heb ik ze iets dikker gelaten.  Ik wil nog eens nakijken hoe je van die ‘Big American-pizza’ bodems maakt. Want deze rezen wel iets, maar niet veel. Kwam misschien ook door de ‘plof’ nadat ik het deeg uit de voorverwarmde oven haalde.

Super lekker en handig dat ik nu wat reserve maaltijden in de vriezer heb. Maar of ik dit nog snel weer ga doen… Ik had me wel verkeken op de hoeveelheid werk!

De toppings die ik heb gemaakt waren: Salami&Ham, Tonno, Hete kip. Ik hoef je denk ik niet te vertellen hoe de keuken er na afloop uitzag…. 😉 Maar wat zal ik genieten als ik laat van werk weer kom en niet hoef te koken!

Eén gedachte over “Homemade Diepvriespizza’s

  1. Goed bezig! Maar inderdaad een hoop werk?. En rijzen hoeft niet in de oven. Gewoon in een plastic bak. Plastic folie erover en een theedoek. En dan uit de tocht wegzetten. Gist doet zijn werk al tussen de 15 en 30 graden ongeveer. Voor de volgende keer?. En dat met die te dunne bodems kwam me bekend voor. …??

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *