Homemade Pizza

Die zijn het lekkerste! En deze is he-le-maal homemade, jeej!
Op Foodgloss zag ik een filmpje van het maken van pizzadeeg.
Het zag er niet al te ingewikkeld uit, dus dat wilde ik ook wel proberen!
(Laat je niet afschrikken door de lange lijst, ik schrijf ’t voor mezelf graag stap voor stap uit.)

homemade pizza recept

Is het al opgevallen dat ik graag pizza eet? Haha of pasta of iets Italiaanigs? Maar bij pizzadeeg maken had ik altijd zo’n ‘vervelend’ gevoel in m’n hoofd met deeg dat o-ve-ral plakt! Maar het viel reuze mee! Hier vind je het filmpje, hoe je zo’n bodem maakt.

Ingrediënten pizzabodem:
voor 1 grote pizza, of 2 kleintjes
– 250 gram bloem
– 1 el olijfolie
– 1 tl zout
– 1 tl suiker (dit zorgt ervoor dat het gist gaat rijzen)
– 7 gram gist
– 150 ml lauwwarm water

Zo maak je het
– Doe de gist en suiker in het lauwwarme water.
– Roer dit even door.
– En laat het vervolgens 5 minuten staan, zodat de gist z’n werk kan doen.
– Doe de zout, bloem en olijfolie in een mengkom.
– Meng dit samen even door met een vork.
– Maak een kuil in het midden van je meelmengsel.
– Voeg hier het gistmengsel toe.
– Meng dit verder met een vork.
– Ga uiteindelijk, als het deeg iets gemixed is, verder kneden met je handen.
– Het deeg moet je goed kneden, serieus… en minuut of 10!
– Hierdoor krijg je een lekker elastisch deeg.
– Hoe langer je het deeg kneed, hoe krokanter het wordt.
– Als je tevreden bent doe dan een beetje olijfolie in een ovenschaal oid.
– Doe hier de deegbal in.
– Dek het af met een vochtige (schone!) theedoek.
– Laat het anderhalf uur rijzen op een warme plaats.
– (Of zet het in een voorverwarmde oven…)
– Na anderhalf uur, is je deeg flink gerezen.
– Kneed het nog even door.
– Rol het met een deegroller plat, en voila je bodem is klaar!
(zie het Foodgloss filmpje nog even voor hoe je het makkelijk uitrolt)

Ingrediënten topping:
– gezeefde tomaten/passata
– knoflook
– kruiden naar keuze: zoals basilicum, bieslook, oregano etc.
– zout & peper
– geraspte kaas
– mozzarella
– verdere topping naar keuze:
zoals salami, ham, ananas net wat je lekker vindt of in huis hebt…

Zo maak je de topping:
– Mix de passata met knoflook, kruiden, peper en zout.
– Bestrijk hiermee de bodem.
– Strooi er dan de geraspte kaas over.
– Doe de verdere topping naar keuze op.
– En doe er nog wat mozzarella over, dat smelt zo lekker!

Doe je pizza nu zo’n 15 minuten in een voorverwarmde oven van 220 graden.
Hoe lang precies, hangt even van je oven af.

Eet smakelijk!

Deze pizza was erg lekker geworden. Alleen had ik het langer laten rijzen dan nodig zou zijn, waardoor die weer iets inzakte. Het had net iets te lang gestaan. …Iets met een tweeling die even een ander ritme in gedachten had dan ik 😉 . Maar ik vond ‘m zeker de moeite waard! Zou je zulk deeg eigenlijk ook goed in kunnen vriezen? Als je dat nou veel van tevoren maakt en die vriezer in knalt, heb je daarna zo snel een heerlijke pizza op tafel!

 

3 gedachten over “Homemade Pizza

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *