Zelf wraps maken

Toen ik deze lekkere wraps ovenschotel aan het maken was, viel het me weer op dat zo’n wrap van de ‘nummertjes-aan-elkaar-hangt’. Als je zo’n ingrediëntenlijst ziet… oei… Ik wilde zelf wel eens wraps gaan maken. En alsof de mensen van Lekker en Simpel me konden horen, verscheen er die week nog een recept voor wraps, hoera!

Recept zelf wraps maken

Het heeft een tijdje geduurd, maar inmiddels heb ik ze gemaakt. Jeej! En zo heel moeilijk was het eigenlijk niet eens. Het is eigenlijk een soort brooddeeg volgens mij. Ik kreeg wat flashbacks naar m’n pizza bodem deeg. Ooit me eens wat meer gaan verdiepen in het maken van brooddeeg, lijkt me leuk om eens mijn eigen brood te maken! Maar goed, voor nu, zo heb ik de wraps gemaakt. Het is dit recept.

Wat heb je nodig:
(Ik haalde hier 8 wraps uit)
– 375 gr bloem
– 4 el olijfolie
– 200 ml warm water
– 1,5 tl bakpoeder
– snufje zout

Hoe maak je het:
– Doe de bloem, het bakpoeder en een snufje zout in een grote kom.
– Meng dit met een vork even door elkaar.
– Voeg vervolgens de olijfolie en beetje voor beetje het water toe.
– Kneed het deeg even goed totdat je een mooie bol overhoudt.
– Het deeg hoort nog een beetje plakkerig te zijn.
– Zet vervolgens alvast een pan op een laag vuurtje.
– Verdeel het deeg in ongeveer 8 stukken.
– Strooi een beetje bloem over je aanrecht en een beetje over het bolletje deel.
– Rol het deeg nu uit tot een mooie dunne tortilla.
– Rol het deeg zo dun mogelijk uit.
– Ga zo door totdat je alle tortilla’s hebt gerold.
– Tijdens het rollen van de tortilla’s, kun je ook alvast beginnen met bakken.
– Zet een pan op het vuur zonder olie of boter.
– Bak de wraps ongeveer 1 minuut per kant.
– Totdat de wrap wat lichtbruine vlekjes heeft.
– Let op: bak de wraps niet te lang, anders worden ze hard!
– Nadat je een wrap hebt gebakken, smeer je ze in met een beetje olijfolie aan beide kanten.

Met deze wraps heb ik een heerlijke wraptaart gemaakt, waarvan het recept later hier zal verschijnen. Dus hoe ze oprollen weet ik niet goed. Daar ga ik nog een tweede ronde voor maken 😉 .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *