Voor mijn verjaardag wilde ik een lekkere frisse taart maken. Een yoghurttaart bij voorkeur, want die vind ik zoooo lekker! Het werd de gemarmerde mango yoghurt taart, dit recept had ik ooit eens gezien bij Rudolphs Bakery.
Lekker fris en toch zoet, zo kun je het omschrijven. Heerlijk voor een zomerse verjaardag! Hier kun je de video van Rudolphs Bakery zien, hoe je het recept maakt.
Wat heb je nodig:
– 125 g boter
– 250 g lange vingers
– 13 blaadjes gelatine
– 1 mango, gepureerd
– 600 ml volle yoghurt
– 100 g suiker
– 1 el vanillesuiker
– 1 citroen
– 300 ml room
Hoe maak je het:
– Smelt de boter.
– Maal de lange vingers fijn en roer de boter erdoor.
– Vet de springvorm in met boter.
– Verdeel het koekmengsel over de bodem en druk goed aan.
– Laat de bodem opstijven in de koelkast.
– Verdeel de gelatine in 2 gedeeltes: 5 en 8 blaadjes.
– Week de gelatine in twee kommen in ruim water.
– Verhit een derde van de mangopuree.
– Voeg de 5 blaadjes gelatine met aanhangend vocht toe, tot de gelatine opgelost is.
– Roer de rest van de mangopuree erdoor.
– Klop de room met de suiker en vanillesuiker tot yoghurt dikte.
– Verwarm de 8 blaadjes gelatine met aanhangend vocht en 3 eetlepels yoghurt in een pan tot de gelatine is opgelost.
– Roer de gelatine door de resterende yoghurt.
– Spatel de room en het sap van een citroen erdoor.
– Schenk de helft van de yoghurtmousse in de taartvorm.
– Schenk de mangovulling erop.
– Schenk de resterende yoghurtmousse erop en roer voorzichtig door met een vork.
– Laat de taart minstens 2 uur opstijven in de koelkast.
Als de taart stijf genoeg is, eventueel garneren met een toef slagroom en een blaadje munt.
Maal de lange vingers fijn…. Het is zo’n klein zinnetje, maar dat heeft met waarschijnlijk de meeste tijd gekost! Ik heb namelijk geen keukenmachine oid waar ik ze in kan mikken. En ben met een purreeprakker in de weer geweest. Jeetje wat een werk was dat! Toch even kijken hoe ik dat anders kan oplossen! Maar goed dat de taart zooo lekker was dat ik dat zo weer vergat haha.
Dat ziet er inderdaad heerlijk uit! 🙂 Je kunt de koekjes altijd stuk slaan met een deegroller. Dat werkt ook prima.