Bananasplit!

Lekker hoor! Zeker met het weer van de afgelopen tijd.
Dan is het tijd voor ijs! De bananensplitvlaai van laatst smaakte wel naar meer. Dus daarom nu de ijsvariant 😉 .

bananasplit recept ijs

Hoe heet het nou eigenlijk? Bananensplit of bananasplit? Wat is het verschil? Anyhowzz… Ooit zag ik in een restaurant iemand die dit bestelde. En als ik het goed zag, waren de bananen in de oven geweest. YUK!!!! Iets wat ik erg vies vind zijn bananen die warm zijn geweest. Dus vandaar uit elke keer als ik bananasplit zag staan had ik zoiets van: NEE bedankt!

Tot deze geweldige taart! Wat een top combi! Banaan en chocola! Jum! Mits de banaan niet warm is geweest dan haha. Nu wilde ik er ook wel een ijsje aan wagen. De bananasplit in de meest simpele variant is dit volgens mij, maar wel superlekker!

Nodig:
– Vanille ijs
– Banaan
– Chocoladesaus
– Caramelsaus
– Slagroom

Hoe maak je het:
Nu kun je moeilijk doen en alles zelf maken. Maar daar had ik absoluut geen zin in deze keer. Dus we doen het makkelijk!
– Vanille ijs in een schaaltje (hoeveelheid naar eigen inzicht 😉 ).
– Banaan er mooi in schijfjes overheen (want dat eet makkelijk!).
– Beetje chocosaus en caramelsaus erover.
– Slagroom erover (wederom naar eigen inzicht haha).
– Eten maar! (zonde als die zou smelten!)

Dit is natuurlijk wel heel makkelijk! Ik ben benieuwd hoe je het in een restaurant geserveerd krijgt. In de toekomst maar eens gaan testen lijkt me 😉 .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *