Bananensplitvlaai

Laatst kon je al lezen dat ik een heerlijke twixtaart had gemaakt! En nu kun je meekwijlen met de bananensplitvlaai 😉 .

bananasplitvlaai recept

Deze had ik ooit eens bij ‘Rudolphs Bakery‘ voorbij zien komen. Dat leek me wel wat, ook nog redelijk simpel te maken! Zie hier de video ervan. Het lijkt hieronder een hele lijst aan ingrediënten en zo. Maar laat je niet ontmoedigen, het lijkt maar zo 😉 . Als je de taart proeft dan weet je dat die het waard was, zo lekker!

Wat ben je nodig:
Vlaaideeg
– 200 g bloem
– 30 g boter
– 7 g gist
– 100 ml melk
– 2 el suiker
– 1 mespuntje
– zout
– 1 eidooier

Banketbakkersroom
– 500 ml melk
– 150 g suiker
– 1 vanillestokje
– 4 eidooiers
– 2 el bloem

Chocoladesaus
– 130 g pure chocolade
– 100 ml room

Topping
– 200 ml room
– 75 g suiker
– 2 a 3 bananen

Extra nodig
– vlaaivorm
– deelroller
– spuitzak met gekarteld spuitmondje

Bereidingswijze
Vlaaideeg
– Doe de bloem op het (schone!) aanrecht, en maak hier een ‘dijk’ van.
– Doe in het midden de overige ingrediënten voor het deeg.
– Ga met je vingers de ingrediënten mixen in het midden.
– En pak steeds een beetje meer bloem van de buitenkant mee.
– Ga net zo lang door tot je een soepel deeg hebt.
– Maak hier een bal van.
– Laat het deeg, in een afgedekte kom, circa 30 minuten rijzen.

Banketbakkersroom
– Breng de helft van de melk met de suiker aan de kook.
– Halveer het vanillestokje in de lengte, schraap het merg eruit.
– Meng het merg met de eidooiers.
– Roer de resterende melk door de eidooiers en roer de bloem erdoor.
– Roer het eimengsel door de kokende melk en kook circa 2 minuten door.
– Spoel een bakplaat af met koud water.
– Schenk de banketbakkersroom erop en laat, afgedekt met plasticfolie, afkoelen.

Vlaai
– Beboter een vlaaivorm (of grote taartvorm) en rol het vlaaideeg dun uit.
– Bekleed de vorm ermee en snijd de randjes eraf.
– Verwarm de oven voor op 190 ºC.
– Vul de vorm met de banketbakkersroom en bak de vlaai in circa 20 minuten gaar.
– Haal de bodem uit de vorm en laat deze op een rekje afkoelen.

Chocoladesaus
– Hak de chocolade.
– Breng de room aan de kook en roer de chocolade erdoor.
– Blijf roeren tot de chocolade opgelost is.

Topping
–  Klop de slagroom met de suiker stijf.
– Schep in een spuitzak met een gekartelde spuitmond.
– Schil de bananen en snijd ze in plakjes.
– Doe de chocoladesaus over te vlaai.
– Spuit hierover de slagroom, naar eigen inzicht.
– Verdeel de bananen over de taart.

Klaar!

Wat vond ik ervan?
Toen ik met het deeg bezig was dacht ik wel omg! HOE moet dit een bodem worden? Zo kleverig dat het was, ik dacht dit komt niet goed. Maar gewoon doorgaan, het komt goed haha!
Ook toen de bodem net uit de oven kwam had ik nog wat bedenkingen. Ik vind normaal een ‘harde knapperige’ bodem lekkerder. Maar toen alles eenmaal op de taart zat… Lekker! Niets aan veranderen!
Bij de chocoladesaus was ik de room vergeten… Waardoor de choco dus hard werd op de vlaai. En was het wat lastig een stukje van de vlaai af te halen, want dan kwam de hele ‘chocoplaat’ mee 😉 . Ach ja een kleinigheidje, de smaak was er zeker niet minder om! Wat een goede combi, choco met banaan!

Nou, bij wie mag ik ‘m nog een keer komen proeven? 🙂

2 gedachten over “Bananensplitvlaai

  1. wat een mega ingrediëntenlijst… je kan mooi praten, maar ik houd het lekker bij twixtaart! :):) die kom je nog maar een keer proeven! hopelijk dan mét mooi wit versier-laagje.

    • Haha als je eenmaal bezig bent valt het best mee hoor 😉 . En t meeste van de ingrediënten heb je waarschijnlijk al in huis. Maar nog een twixtaart is ook niet verkeerd hoor hihi. Die van 1e paasdag was erg lekker!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *