Winterse longsleeve – Ottobre

Weet je nog dat ik begin vorig jaar he-le-maal verliefd was op deze prachtige wintertricot? Daar heb ik voor mezelf een mooie jurk van gemaakt (nooit geblogd, shame on me… iets met foto’s maken van mezelf…, ik heb d’r een hekel aan!). En uit de restjes is nu een gave longsleeve ontstaan voor Lana!

Het patroon komt uit Ottobre 4/2013 (dezelfde als het patroon van de Princess Castle jurk). Eigenlijk wilde ik van dit patroon een hele rits longsleeves maken, voor zowel Jens als Lana. Maar ik heb het eerst braaf bij 1 gehouden. En dat was maar goed ook! Want de pasvorm is voor hun niet zo geweldig.

Ze zitten nu in maat 98, maar ik heb maat 92 aangehouden voor de breedte. En die vervolgens een cm of 8 verlengd. En nog was die veeeeeeel te breed. Ik denk dat ik aan beidde kanten nog eens 4 a 5 cm heb versmalt (!).

Helaas was ook de halsopening veel te wijd. Daar stoorde ik me zo aan, dat ik die eraf heb getorned (Leuk man, gelockte naden lostornen…. *mompelt nog iets mopperends…*). En vervolgens heb ik daar een nieuwe halsboord aangezet. Welke breder was, maar korter in de lengte. En dat zag er wat mooier uit!

Goed dit patroon is dus enigszins afgevallen als ‘basis-patroon’ voor een shirt. Jammer! Nog even doorzoeken tot ik een goed passend basispatroon heb gevonden of gemaakt 😉 . Maar Lana vind het een leuk shirt, gelukkig!

De wintertricot is een lekkere dikke tricot, geen punta di roma. Maar echt een stevige tricot. Geen idee of daar ook een aparte benaming voor is. De bruine mouwen zijn dan wel weer een punta di roma stof. Heerlijk dik en warm! Precies wat we nu nodig zijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *