Gitaren bomberjack voor Jens!

Oei, met dit patroontje moest ik ineens opschieten. De stof lag al een tijdje geknipt te wachten. Maar oi iets met tijd he. Maar ook ‘oi’ want ja die lieve kleine kinderen groeien als kool (gelukkig!) en ja dan kun je dingen niet te lang laten liggen!

Maar eindelijk, het bomberjack is af! 🙂 Jeej! En…. ik had rustig aan kunnen doen. Want hij valt erg breed. Ik had deze in maat 98 geknipt, maar dan wel iets verlengd. En ook een iets langere rits genomen, dan vermeld stond. En dat is maar goed ook, want nu is die zowel in de breedte als in de lengte iets te groot. Mooi in verhouding 😉 . Daar groeit Jens nog wel in! Maar het basispatroon uit de Knippie valt dus, voor Jens, breed en kort.

Het patroon
Het patroon komt uit Knippie 3 (juni/juli) 2016. En het is een doorgroei patroon. Die gaat van maat 50 t/m 176. Leuk! Met m’n kruidvat abo van vorig jaar had ik deze editie ontvangen… Maar… kwijt…. I-rri-tant! Met hoofdletter. En dit jasje wilde ik zooo graag maken. Dat ik uiteindelijk op het stoffenspektakel in Zwolle nog een editie heb gehaald… Erg he. De oude is nog steeds niet boven water trouwens, wat ik daar toch mee gedaan heb. Vast op een heeeeeel ‘logische’ plek bewaard 😉 .

Anyhoe ik dwaal af haha. Het is een jasje wat eigenlijk wel redelijk makkelijk in elkaar te zetten is. Er zitten ook zakken in. En deze manier van zakken maken, heb ik gelukkig wel een paar keer eerder gedaan op naailes destijds. Dus dat koste met niet teveel moeite.

Eigenlijk heb ik de hele beschrijving van Knippie aangehouden. Alleen het ritsbeleg vatte ik niet helemaal. Dus die heb ik geskipped. Ik heb de rits gewoon met de goede kant van de rits, op de goede kant van de stof gelegd. Gestikt, en vervolgens omgeslagen. En op de voorzijde nog een keer doorgestikt.

Omdat ik niet zoveel tijd heb, heb ik de naaimachine voor dit project in de keuken geparkeerd. En terwijl Jens en Lana aan het spelen waren heb ik het gemaakt. Onder toeziend oog van Jens. Die vond het maar wat interessant 🙂 .


Foto: Achterzijde van het bomberjack.

De gebruikte stoffen
De gitaren stof heb ik op het stoffenspektakel in Zwolle (in september) gekocht. Het is een mooie warme joggingstof. De mouwen en zijpand zijn van zwarte punta-di-roma. Deze had ik nog liggen, fijne restverwerking 😉 . Het is een mooie stevige kwaliteit! En de boordstof had ik ook nog!

Van de gitarenstof heb ik nog wat over. Ik denk dat ik nog een Liv rokje voor Lana daar van ga maken. Zijn de twins mooi mix en match 😉 . Dat zijn ze eigenlijk nooit, dus mooi om dat een keer te doen! Hopen dat dat nog deze winter lukt haha, wish me luck?
Patroon: Knippie 3/juni-juli/2016
Stof: Gekocht op het stoffenspektakel sept ’16 in Zwolle, geen idee welke kraam…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *