Princess castle jurkje

DE princess castle, volgens mij is het één van de meest gemaakte patronen van Ottobre. Het heeft dan ook een tijdje gekost voordat ik de Ottobre 4/2013 te pakken kreeg. Want die was natuurlijk overal hartstikke uitverkocht. Maar uiteindelijk kon ik ermee aan de slag! Jeej!

Princess Castle Ottobre 4 2013

Vaak als ik een bepaald patroon wil maken, dan google ik ernaar. Om te kijken hoe andere mensen deze hebben gemaakt. En wat hun valkuilen waren. Gewoon handig om te weten. Zo stuitte ik ook op deze tutorial. Daarmee kwam ik er heel makkelijk uit.

Overal las ik dat de Ottobre vooral breed en kort valt. Lana is vrij lang en smal. Maar ik dacht, ach ik probeer gewoon het patroon zoals die erin staat (maat 92). En op zich valt die wel oké. Maar inderdaad toch net heel iets te breed voor Lana. De lengte is goed.

De roze bloemen tricot had ik bij Herbert textiel gehaald. En de paarse stof had ik nog liggen. Heb ik ooit (voor m’n blogtijd) een heel leuk shirt mee gemaakt. Maar het is een stof die niet al te veel rekt. Dus het was even spannend of dat allemaal wel mooi en passend ging worden.

Er zit geen rek meer in. Maar hij past goed. En gelukkig op de plaatsen waar het paarse zit ben ik ook geen rek nodig! Door de overslag heb je een grote ruimte waar het hoofd door kan. Ook bij de armen is het ruim genoeg voor Lana.

En nu het mooiste, voordat ik de zoom ging maken. Wilde ik even de lengte afmeten bij Lana. Dus even een kleine passessie. Haar oogjes begonnen helemaal te glimmen toen ze het jurkje zag 🙂 . En je moet niet denken dat die toen nog uit mocht 😉 . Het grootste compliment haha!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *