Copacabana rok – LMV

Een stylish verantwoorde maxirok MET zakken. Wat wil je nog meer? Dat is de Copacabana rok uit La Maison Victor juni 2014. Je weet wel dezelfde editite als DE June dress.

Copacabbana rok lmv maxirok diy

 

Maar toen die af was voelde ik me er helemaal niet zo stylish in. Neen ik voelde me er vooral grooooooot in šŸ™ . Maar op naailes kwam Karin met een goede suggestie. Lees daarvoor eerst even mee WAAR ik dan tegen aan liep.

De rok is opgebouwd uit grofweg 3 hoofd onderdelen:
– Voorpand
– Achterpand
– En een ‘band’ voor boven het voorpand

Het voorpand is gerimpeld. De band erboven is verstevigd met vlieseline en is ‘strak’. Het achterpand daar vouw je de bovenkant om, en dit wordt een tunnel die aansluit op de band van de voorzijde.

Wat inhoudt dat de band van de voorzijde dus ‘strak’ is. Maar de band aan de achterzijde gerimpeld. Daardoor vond ik de rimpeling achter niet mooi vallen. En wilde ik daar eigenlijk net zo’n band maken als de voorzijde. Mooi strak en dan alleen het rokdeel rimpelen zodat dat mooier zou vallen (volg je ’t nog?).

Maar de suggestie was: aan de zijkanten van het achterpand, de rimpeling naar achter verschuiven. En een stiksel zetten op het elastiek. Zodat je de rimpeling echt alleen aan de achterzijde hebt. Dan valt de zijkant ‘strak’ zonder rimpeling. Daardoor oogt die al iets minder kolossaal. Een goede oplossing!

En toen was die echt af!
Deze rok had ik in eerste instantie gemaakt om op werk te kunnen dragen. Want met warme temperaturen vind ik een rok veeeeel fijner dan een broek. Maar ja die witte benen he… Dan zou een maxirok ideaal zijn! Ik werk in een drukkerij, en in de praktijk is zo’n lange rok toch niet echt handig. Ik vind ‘m wel erg mooi. Maar lekker voor in de vrije uren šŸ˜‰ .

Maar die zakken…. Wat geniaal! Die vind ik he-le-maal geweldig, zo fijn! Al zou ik ze toch liever nog iets dieper zien, zodat de inhoud er niet zo makkelijk uit kiepert.

Copacabbana rok lmv maxirok diy2

 

Patroon: La maison victor, zomer 2014.
Stof: tricot van Driessen stoffen, gekocht op het stoffenspektakel Zwolle.

EĆ©n gedachte over “Copacabana rok – LMV

  1. Hij is leuk! En wat handig dat hij zakken heeft! En inderdaad wel heel bizar dat je dezelfde trouwjurk had, toevallig!!! En een jaar eerder getrouwd zo te lezen… dan had die van mij eigenlijk in de sale gemoeten haha;)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *