Cyriel Short – LMV

Een korte broek voor Jens. Dat kon hij nog wel gebruiken. Zeker nu we steeds mogen genieten van het mooie weer! Toen ik de La Maison Victor van mei/juni doorkeek, zag ik daar meteen een geschikt patroon in! De Cyriel short moest het worden.

Cyriel Short LMV korte broek naaien kind

Het is een leuk patroon, met zakken. Ook vind ik de achterkant erg leuk. Ziet er net even wat leuker uit met zo’n plat stuk boven de pijpen. (Zo wordt dat schijnbaar genoemd…) Alleen de kontzakken heb ik even gelaten voor wat ze waren. Vond ik bij deze stof niet zo mooi uitkomen. Bij Driessen stoffen bestelde ik hiervoor trouwens de stof. Een jogging stof met sterren. Hoe gezellig. En lekker zacht dat die is!

Bij de gewone zakken, in de zij. Heb ik de verkeerde kant van de stof gebruikt. Staat net even wat leuker!

Het is op zich een redelijk simpel patroon. Alleen bij het ‘neppe-gulp’ gedeelte liep ik wat te hannessen. Maar dat loste zichzelf ook wel weer op. Voor een volgende keer weet ik nu helemaal goed, hoe het moet! Het is een broekje wat mooi snel af is.

Cyriel Short LMV korte broek naaien kind2

Zo lang ben ik er nu ongeveer mee bezig geweest:
– ±30 min patroon overnemen
– ±30/45 min. patroon op stof en uitknippen
– op naailes de nestelogen erin gezet, tussendoortje 😉
– 2 uur genaaid/gelocked en toen zat die al in elkaar!

Stiekem…
…is die nog niet helemaal af, er moet nog een koordje in komen. Maar dat vond ik voor nu geen ramp, als Jens zonder rond loopt haha. Zie je toch niet als er een shirt overhangt… 😉 En dat is maar goed ook, want die nestelogen heb ik per ongeluk wat te ver uit elkaar gezet.

It’s a fit!
Hij past perfect! Jens heeft nu maat 86/92 van broeken en 92 van bovenkleding. En deze broek van 92 past goed! Wie weet dat er komende zomers nog wat korte broeken komen. Want dit patroon gaat van maat 92 t/m 176!

 

Patroon: La maison victor, mei/juni 2016.
Stof: joggingstof van Driessen stoffen.

6 gedachten over “Cyriel Short – LMV

  1. Hij is zo leuk he… met zakjes ook hoor.. heb hem al 11 keer gemaakt… zelf verkleind naar maat 74/80 en 86.. weggegeven als kraamkadootje.. super leuk….

  2. hallo,
    kan ik nog aan zo een patroontje geraken voor maar 134 aub,is de eerste maal dat ik voor mijn kleinzoon iets wil naaien en lijkt mij een tof patroontje en waar kan ik dat vinden ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *