Omslagdoek!

Na het zien van deze leuke omslagdoek, vroeg mijn buurvrouw of ik ook voor haar een omslagdoek wilde maken. Zeker! Het werd een kraamcadeau voor haar vriendin. Ze wisten het geslacht nog niet, dus het moest een beetje neutraal worden. En voor mij ook best spannend, iets voor een ander maken!

omslagdoek

Helemaal gezellig om te geven samen met een zeversjaaltje!

De uitgekozen kleuren waren grijs en mint. Leuk! Daar had ik nog niet iets eerder in gemaakt. Een mooie combinatie! En ze wilde er graag een ster applicatie op. Deze had ik niet, maar uit een mooi stukje badstof heb ik een ster applicatie gemaakt.

Het biaisband heb ik er deze keer op een andere manier aangezet. Eerst heb ik de verkeerde kant op de voorzijde gestikt. Daarna het biais omgeslagen, vast geregen. En vervolgens op de voorzijde doorgestikt.

Het klinkt zo wat kort door de bocht haha. Maar bij een volgende omslagdoek zal ik eens foto’s maken voor een tutorial. Het is wat meer werk dan hoe ik ‘normaal’ biaisband eraan maak. Maar het resultaat is ook echt een heeeel stuk netter. Jeej! 🙂

De omslagdoek is goedgekeurd! 🙂 Toch altijd spannend. Of de kleuren zijn wat ze had gehoopt enzo. Nu maar hopen dat de kersverse ouders en baby er nog lang van kunnen genieten!


Wil jij ook zo’n mooie omslagdoek, naar eigen wens laten maken?

Stuur dan een mailtje naar jolanda@frisenvrolijk.nl

De omslagdoek is ±75 x 75 cm.
Kan op 60 graden in de wasmachine.
En mag gewoon in de droger!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *