Nog een leather sweater!

De vorige leather sweater voor Jens bevalt zo goed. Dat we er gewoon nog één maken!

Leather sweater lmv la maison victorDat heb ik eigenlijk nog niet vaak gedaan. Een kleding patroon nogmaals gebruiken. Handig man! Het is al een project wat redelijk snel klaar is. Maar nu helemaal 🙂 . Ik denk dat ik bij een volgende ga smokkelen met de boorden aanzetten. Dan zet ik deze eerst aan de mouw. En ga ik vervolgens de zijnaad inclusief boordje locken. Want ik had nu eerst de mouw gelocked. En vervolgens het boordje aangezet. Maar dat vind ik met zo’n klein maatje (maat 92) wel een heel erg gepiel.

Het boordje van de mouwen had ik met zwarte boordstof willen doen. Maar deze had ik op. Dus toen heb ik die witte stof gebruikt. Toen ik ‘m klaar had was ik niet overtuigd. En wilde ik eigenlijk nog zwarte boordstof halen. Maar toen Jens de leather sweater aanhad stonden die witte boorden aan de mouwen eigenlijk wel heel stoer. Dus die laten we zo!

Deze trui heb ik op het Sancho naaiweekend gemaakt. Heerlijk, zo met de lockmachine en naaimachine naast elkaar! Zorgen dat we de zolder afkrijgen. Dan kan ik thuis ook de twee machines naast elkaar zetten. In plaats van op twee verschillende plaatsen in huis.

De witte stof met driehoekjes heb ik trouwens gekocht bij Kriatief in Den Ham. De zwarte tricot voor de mouwen en de zwarte boordstof waren restanten die ik nog had. En de schouderpas heb ik gemaakt uit restanten van deze en deze rokjes.

Het patroon kun je trouwens vinden in de 2014, herfst editie van La Maison Victor. Geweldig patroon!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *