Rokje Lana

Op naailes zag ik het patroon voor dit rokje bij een mede cursiste. Het is de B1158 Skirt uit B*Inspired editie 5/2015. Wat een leuk model! Lekker tijdloos ook. En jeej, ik mocht het overnemen!

Rokje Lana

Hoewel het een klein rokje is, liep het op alle fronten tegen. In eerst instantie had ik een satijnen biais die ik om het hele zakje wilde maken. Het zakje had ik in dezelfde stof als de rest van het rokje. Maar steeds bleek die met de biais naaien iets scheef te gaan. Wat je op de ruitjesstof duidelijk zag… En werd het zakje stiekem steeds iets kleiner geknipt. Maar oi het wilde niet!

Rondom een biais werd ‘m niet. Wat een geklooi. Weet iemand HOE je dat ooit netjes krijgt? Diezelfde cursiste riep toen vrolijk: Oh ik heb alleen de zak-ingangen en de onderkant met biaisband gedaan. Ploing! Alsof er een lichtje aan ging. Tuurlijk! Dat is ook veel leuker, veel sportiever.

Hup het zakje eraf gehaald. Helaas had ik daardoor wat halen in de stof gekregen. Maar omdat het zakje inmiddels zoveel verkleind was. Kon ik de juiste maat zakje er overheen zetten en ziet niemand daar wat van. Dus sssssstttt heb je niet gehoord! 😛

Ook vond ik ‘m toch iets ’truttig’ worden en niet stoer/sportief. Dus ik heb gekozen voor een ander stofje voor het zakje. En een zwart boordbandje die ik als biaisband eraan heb gezet. Van hetzelfde stofje voor het zakje, ook een koordje gemaakt. En toen was die ineens af en erg leuk!

Nu ze ‘m al een tijdje aan heeft gehad, begint de stof helaas wel wat te ‘halen’. Dat is dan wel weer jammer. Maar goed ik had dit rokje van restjes stof van dit skaterokje gemaakt. En die is gelukkig nog wel steeds mooi! Dus heel erg vind ik het niet.

Eén gedachte over “Rokje Lana

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *