Leather Sweater voor Jens

In de La Maison Victor stond in de 2014-herfst editie een patroon in voor een ‘leather sweater‘. Een stoer patroon voor een jongenstrui. En in de laatste weken van december bedacht ik mij dat ik die eigenlijk wel graag wilde maken voor Jens, voor de kerst.

LMV leather sweater la maison victor

Die editie van LMV bleek op naailes steeds te zijn uitgeleend. Maar bij de laatste les had ik geluk en mocht ik ‘m lenen (Jeej!). Meteen het patroon overgenomen. Een huidig truitje van Jens erbij gehouden, en het leek qua maat wel goed. (Altijd spannend!)

Vervolgens stofjes uitgezocht (gaat altijd veel tijd inzitten bij mij haha). Onder andere het stofje dat ik ook heb gebruikt voor mijn lange vest. Daar heb ik nu bij Jens het voor- en achterpand uit gemaakt. Van dezelfde stof als de voering van mijn vest, heb ik voor Jens mouwen gemaakt. Voor het ‘leerstukje’ heb ik een stoer zwart bedrukte punta di roma stof gebruikt. (Ooit een ’tregging’ mee gemaakt, maar die was een beetje (erg) mislukt en is geëindigd als pyjamabroek 😉 ) . En ook had ik nog een restje zwarte boordstof liggen.

Op kerstavond heb ik het truitje in elkaar gezet. En dat ging verrassend simpel en snel. Fijn! Ook dit truitje heb ik bijna volledig in elkaar gelocked. Mijn lockmachine weet de laatste tijd niet wat ‘m overkomt. Ineens heb ik het licht gezien, HOE dat ding nou eigenlijk werkt. Ben ik geen uren mee bezig met nieuw garen opzetten. Maar is dat in vijf minuten gepiept, jeej!

En eerste kerstdag kon Jens ‘m aan, yes! Alleen het gat voor z’n hoofd is net iets te strak. Het past wel, maar uh… Jens word er niet zo blij van… Dus het boordje wil ik er nog weer aftornen. Vervolgens de rest van de halslijn iets groter knippen. En het boordje er weer opzetten… Ofzo… 😉

Maar het is een superstoere trui geworden. Deze ga ik ook nog ‘even’ overnemen in de andere maten. Want deze gaat vast en zeker nog eens gemaakt worden! Weer een heerlijk ‘basic’ patroon van La Maison Victor!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *