KnipMode april 2016

Waaaaat is er al serieus weer een maand voorbij? Ik heb het idee dat ik de vorige Knip nog maar twee weken in huis heb… Maar goed, naar deze Knip keek ik erg uit. Door de preview die in de vorige Knip stond. Een patroon voor een soort Heidi dress van King Louie (mijn obsessie..,).

KnipMode april 2016

Goed, de Knip kwam dus binnen. En als eerste zocht ik die jurk op. En nu ik het model beter kon bekijken viel die me toch een klein beetje tegen. Bij de Heidi dress vind ik het zo mooi dat de mouwtjes gerimpeld zijn, en ook bij de borsten. Bij het Knipjurkje is het allemaal ‘strak’. Ook is deze van katoen gemaakt en niet van tricot/punta. Wat ik eigenlijk wel na had kunnen gaan… Blauw/wit geruite stof…. is over ’t algemeen katoen. Ook is die wat langer dan de ‘Heidi Dress’. Maar dat kun je natuurlijk makkelijk korter maken.

KnipMode april 20162

Voor deze jurk ben je trouwens 3 tot 3,6 m stof nodig, afhankelijk van je maat. Best veel. Komt natuurlijk door de zwierige rok, wat dan wel weer mooi is! Maar veel stof kost.

Deze jurk staat er twee keer in, in verschillende stoffen. Bij de tweede versie zie je de jurk recht van voren. Daar vind ik de halslijn toch nog wat tegenvallen, lijkt een beetje uitgezakt ofzo… Verder heeft deze jurk moeilijkheidsgraad 3. Hij bestaat uit veel verschillende patroondelen. Ik weet nog niet of dit de jurk voor mij is. Ik denk dat ik verder ga met deze en deze fine tunen.

KnipMode april 20163

Hier kun je wat meer foto’s van KnipMode april 2016 zien. Het is een ‘vintage’ nummer.┬áDe rest van de patronen in deze uitgave is niet helemaal mijn smaak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *