King Louie, heidi dress – Test 1

Oké, oké ik geef het toe. Ik heb een kleine crush op dit jurkje! Eeder maakte ik al deze variant, maar die was het toch net niet. De ‘echte’ King Louie is toch wel prijzig. En uh, zo moeilijk ziet het er niet uit… toch? Het is bij King Louie volgens mij vooral de stofkeuze die het bijzonder maakt. And lucky me, ik mocht een ‘heidi dress’ lenen van mijn zus (dank!). In een poging deze na te maken…

king louie heidi dress test 1a

 

En dit is de eerste test geworden. Uit een oude lap tricot die ik nog had liggen.
Niet de beste kwaliteit, precies wat je nodig bent voor een test 😉 .

Hoe heb ik dit gedaan?
Simpel, jurk op tafel. Overtrekpapier erbij en tekenen maar.
Simpel? Uh ja het lijkt simpel, maar het is toch nogal een geknooi.
Maar het MOET en ZAL lukken 😉 .

Ik had alles dus overgetrokken. Maar hier en daar is de stof gerimpeld… en dan? Een beetje erbij aangetekend, op hoop van zegen. Je merkt het al, ik doe dit voor de eerste keer en heb absoluut geen kennis in het maken van patronen. Dat je het even weet.

Oké patroondelen op papier in elkaar geknutseld, en dan nu op de stof! Spannend!
Daarna alle delen uit de stof geknipt.

Vervolgens de boel met naai- en lockmachine in elkaar gezet.

Tadaaa klaar! 🙂 Of toch 🙁 …
Een beetje van beide. Blij want de neklijn is redelijk gelukt. En dat is hetgene wat ik zo mooi vind aan deze jurkjes. Minder blij want hij is te strak geworden… Aaaaaah!!!! Ik had het overgetrokken van een iets grotere maat, en dacht ach dat tricot rekt wel, dus hier en daar een beetje ingenomen. Maar uh… het is de bedoeling dat de stof een beetje los hangt. Ohja oops… En nu zit het dus loeistrak. Nu heb ik een redelijk keurige maat 38, maar uhm hierin lijkt het alsof ik een beetje zwanger ben. En dan zwijg ik nog even over het heupgedeelte… Jammer!  Maar dat mag in de eerste test. Het was wel heel bijzonder geweest als die meteen goed zou passen 😉 .

En verder…
De mouwen zijn wat te lang geworden, die vallen een beetje af. (Dat zie je ook wel op de foto). Ook wist ik het niet zo goed wat ik qua vorm moest. Wat er met de rimpeling bijgetrokken zou worden en wat niet. Voor de volgende ronde (want die komt er!). De halslijn van de mouwen vind ik mooi. Maar de armzijde vind ik minder gelukt. Het is daar iets te veel geworden, dus de volgende keer maar ik die zijde iets kleiner. Ik heb er nu een ronding inzitten, en die haal ik er denk ik uit.

Het laatste puntje op de i
Bij de borsten is het gerimpeld, leuk! Maar daaronder loopt het originele jurkje in een punt. Bij mijn versie niet. Ik had de onderzijde recht geknipt. Tijdens het maken zag ik al dat het niet lekker liep. Toen probeerde ik het wat bij te knippen, maar daar werd het alleen erger van. Bij dit punt ga ik de volgende keer denk ik de onderzijde van de bovenkant (volg je ’t nog?) toch alvast iets in een punt knippen. Kijken of het dan beter gaat.

Maar nu eerst
Weer een lap tricot halen! Van 1,60 meter. Want die heb ik niet meer. Aankomende woensdag is het weer stoffenspektakel in Zwolle. Erg ‘vervelend’ om daar even te ‘moeten’ kijken 😉 .

Wat gaat er met deze testversie gebeuren?
Misschien dat ik er nog iemand blij mee kan maken. En anders gaat die mooi weer in de lappenmand. Dan maken we er weer wat anders van 😉 . Mooi dat dat allemaal kan he!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *