Stoere theemuts

Nog ééntje om het af te leren. Echt de laatste haha. Maar ze staan zo gezellig in de keuken! En deze vind ik toch wel de mooiste tot nu toe!Theemuts stoer landelijk handgemaakt kopen

 

Hier, hier en hier kon je mijn eerdere theemutsen al zien. Deze werkte ik steeds af met bolletjesband. Tot ik ergens een foto zag van een theemuts die met biaisband-met-een-kantje was afgewerkt. Leuk! Dus vooruit, nog één theemuts dan 😉 .

Van mijn schoonzusje had ik dus een bak met stoffen gekregen, van het bedrijf waar ze werkt. En daar zat ook de grijze stof bij. Gaaf! Het is een hele lap. Volgens mij zo’n 2,5 meter! Maar als je met deze stof gaat werken. MOET je ‘m ook meteen afwerken. Want oooooh wat rafelt die erg! Meteen gelocked dus!

De bovenste stof heb ik al eerder gebruikt bij deze omslagdoek en bij zeversjaaltjes. Maar ik had nog een restje over. En daar kon ik de bovenkant uithalen.

De binnenzijde is ook van die grijze stof. Die ondanks dat die erg snel rafelt toch verrassend stevig is. Richting canvas, zo dik. Fijn, want daardoor blijft de theemuts heel erg goed staan! De 2 lagen 200 grams fiberfill helpen daar natuurlijk ook goed bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *