Sewing saturday: Theemuts

In een workshop van Karin heb ik deze theemuts gemaakt.
Het was een erg leuke workshop! Ook al was die alweer een hele tijd geleden haha.
Maar met een mooi resultaat.

Theemuts patchwork

Op zich gebruik ik eigenlijk helemaal nooit een theemuts. Want ja ik heb een dubbelwandige theepot en een theepot met een ‘lichtje’ eronder ;). Dus dan is een theemuts overbodig. Maar het ziet er zo leuk uit in de keuken! Daarnaast was ik
erg nieuwsgierig naar de techniek: Hoe maak je zoiets!

Wij hebben toen de workshop in 1 avond gehad. Maar dat was toch iets te strak ingeplanned. We waren met z’n 4en pas om half 1 klaar. Maar hij moest en zou af haha. Tja zet 4 dames bij elkaar, dan moet je er ook wat ‘klets-tijd’ bij rekenen ;).
Daarom is de workshop denk ik nu ook in 2 avonden verdeeld.

Maar al met al was het een erg leuke workshop. Ik heb helaas geen foto’s van wat de andere dames hebben gemaakt. Wel heb ik bij de workshop notities gemaakt, zodat ik deze theemuts thuis nogmaals kan maken. Maar ik vind het niet netjes om deze online
te zetten omdat de workshop nog steeds gegeven wordt. Dan word die een beetje overbodig he ;).

De workshop
Karin had al pakketjes met stof voorgeknipt klaar liggen. We konden uit een aantal leuke kleuren en patronen kiezen. Hier en daar werd er nog een bolletjes band geruild.
Maar snel was iedereen tevreden met haar keuze. Het pakketje bestond uit kleine lapjes voor het patchwork gedeelte. Stof op het juiste formaat voor de andere stukken en de binnenzijde. Bolletjesband, nog een sierband en fiberfill. En natuurlijk het patroon,
ook niet onbelangrijk!

Daarna legde Karin stap voor stap uit hoe de theemuts gemaakt moest worden.
Een leuke, gezellige en duidelijke workshop! Weer wat wijzer geworden :).

Eén gedachte over “Sewing saturday: Theemuts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *