Broodje hete kip

Bij die titel krijg ik meteen flashbacks naar mijn vorige werk. Daar hadden we elke donderdag tijdens de lunch een ‘broodje van de zaak’. En meestal had ik dan het ‘broodje hete kip’. Dus toen ik dat hier voorbij zag komen, wilde ik deze ook eens proberen. Kijken of die erop leek.

recept broodje hete kip

Hij was anders, maar wel lekker pittig! Een echt verwen broodje, als je normaal een boterham hagelslag ofzo eet. Lekker voor een lunch in het weekend. Bij ‘Lekker en Simpel‘ kwam ik het recept tegen wat mijn flashbacks triggerde. Die heb ik dan ook meteen geprobeerd!

Wat heb je nodig:
Voor 2 broodjes
– 100 gr kipfilet
– 2 (afbak)pistoletjes
– 1/4 komkommer
– een halve ui
– een beetje chillipoeder
– halve tl knoflookpoeder
– 1 tl paprikapoeder
– zout/peper
– paar handjes sla
– scheut ketjap
– een halve paprika

Hoe maak je het:
– Oven voorverwarmen, zoals op de verpakking van de afbakbroodjes staat.
– En de broodjes afbakken.
– Kipfilet, ui en paprika in stukjes snijden.
– De kipfilet met olie en de kruiden bakken
– Voeg daarna de ui en paprika toe en bak dit tot het iets zachter is geworden.
– Als laatste voeg je de ketjap toe.
– Als het goed is, is je afbakbrood klaar en al iets afgekoeld.
– Dan kun je dit nu open snijden, hier wat sla en komkommer opleggen.
– En vervolgens de ‘hete kip’ erop leggen.
– Eet smakelijk!

Het was een erg lekker broodje. Dat vroeg om meer! Het broodje-van-de-zaak heette volgens mij ook ‘hete kip’. Maar was toch anders. Daar zat taugé bij door en was volgens mij gebasseerd op ‘kip piri piri’. Ooit duik ik daar nog eens in 😉 .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *