Marktschort

Vet sexy man, zo’n schort. Haha. Ach ja je moet toch wat op zo’n markt.
Ik vond het geen fijn idee om m’n centen ‘los’ in een bakje te mikken.
Vandaar dat ik dit schortje heb gemaakt.

Marktschort DIY

Het patroon heb ik zelf gemaakt. Ik heb gemeten hoe breed en hoog ik het schort wilde hebben. Daar heb ik een rechthoek van getekend. Met onderaan afgeronde hoeken, gewoon omdat het kan.

Daarna heb ik bedacht hoe en wat ik wilde met zakken. Na wat schetsen leek dit mij het makkelijkste. Aan beidde zijdes een ‘los’ vak. En midden drie ritszakken onder elkaar. Eén voor briefgeld, één voor muntgeld (2,1 en 0,50 munten) en één voor nog kleiner geld 😉 . En ohja, ook nog een verborgen ritszakje een de achterzijde van het schort. Want stel je voor dat de markt goed zou gaan 😉 . Beidde linten heb ik zo’n 4 cm hoog en ongeveer 1 meter lang gemaakt. Lekker lang!

Die ritszakken heb ik trouwens gemaakt volgens de uitleg in het boek ‘Mijn Tas’ van Elisanna en Finck. Zo’n ritszak heb ik eerder in deze tas gemaakt. Ziet er gewoon gaaf uit. Het geeft trouwens wel een kick om het boek te gebruiken als handleiding voor eigen verzonnen projecten. Superfijne stap-voor-stap uitleg staat erin!

Op de dag van de markt kwam ik nog wel achter een blunder… In mijn haast was ik vergeten om de zijkanten van 1 van de ritsvakken dicht te naaien…. Vergeten… Hoe krijg ik ’t voor elkaar haha. Een beetje te druk in ’t koppie! Gelukkig kwam ik er voor de markt achter. Dus toen heb ik er snel een ‘noodnaad’ (is bij deze een woord…) ingezet. Ik moet nog even de boel weer loshalen en het dan netjes dichtmaken.

Verder heb ik zowiezo nog wat aan te passen. Want de ritszakjes voor het muntgeld waren te diep. Ik moest behoorlijk grabbelen, en kon niet goed zien of ik nou 1 euro of 50 cent vasthad. Dus ik wil die ritsvakjes nog onderverdelen in 2 gedeeltes. Zodat ik links bijvoorbeeld 2 euro’s kan doen. En rechts 1 euro’s. Zodat ik niet meer hoef te ‘grabbelen’. En dan maak ik ‘m ook gelijk minder diep… Volg je ’t nog? 🙂

Nu hopen dat ik ‘m meer kan gebruiken op de Koelefair dan wat op de boerenerfmarkt gebeurde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *