Moleskine 18 maanden agenda – Le Petit Prince

Alleen een digitale agenda… Ik kan het niet 😛 . Ik miste mijn gekrabbel en geklieder. Dus ik wilde er toch graag een papieren agenda bij naast. Ja het is dubbel. Maar dat gevoel he…

Moleskine 18mnd le petit prince

De digitale agenda is niet afgeschreven. Het is superhandig dat we daar allebei in kunnen en zo de afspraken e.d. goed kunnen plannen. Maar toch miste ik de papieren variant. Goed ik wilde dus een agenda, terwijl het al halverwege het jaar is. Dus ging ik op zoek bij de Hema en Bruna in ’t dorp. Ik zocht een agenda van 2015, die waren er niet meer. Maar er waren wel schoolagenda’s… Tja was niet helemaal wat ik bedoelde.

Ineens had ik een heldere ingeving: Moleskine 18 maanden agenda. Van wanneer tot wanneer loopt DIE eigenlijk? Gegoogled en ja hoor: van juli 2015 t/m december 2016. YES! En die heb je ook in de soort (die ik intussen al heeeel lang graag wilde) met aan de linkerzijde de dagen en aan de rechterzijde een notitie vel.

Nu niet meer gezeurd, maar gehaald! En wel bij Waanders in Zwolle. Altijd een goed excuus om daar naartoe te gaan. Helaas moest het ‘snel snel’ in de pauze. Dus geen tijd om verder rond te neuzen.

Moleskine 18mnd le petit prince2

Ik heb de Moleskine 18 maanden agenda in de variant van ‘Le Petit Prince’. Met een mooie canvas-achtige omslag. Die vond ik mooier dan de ‘standaard’ omslag. Verder is alleen de voor- en achterpagina anders dan de normale uitvoering. Het is natuurlijk weer dat superfijne papier van Moleskine waar ik de komende anderhalf jaar op mag schrijven, BLIJ 🙂 .

Ook leuk achterin staat een quote van ‘Le Petit Prince’:
All grown ups were children first.
(But few of them remember it.)

Het is zowiezo een mooi verhaal van ‘Le Petit Prince’. Het is een verhaal uit 1943 van de schrijver Antoine de Saint-Exupéry. De korte en bondige samenvatting volgens Wikipedia:
Ogenschijnlijk is De kleine prins een kinderboek, maar het boek kaart verscheidene diepzinnige en idealistische punten aan over het leven, die door het hele boek verweven zijn. In het boek stelt de schrijver zichzelf voor in de Sahara, waar hij een jonge buitenaardse prins tegenkomt. In hun gesprek openbaart de schrijver zijn eigen visie op de eigenaardigheden van de mensheid. Hij laat de eenvoudige verstandigheid zien die volwassenen lijken te vergeten wanneer ze opgroeien.

Hier kun je er meer over lezen. Ik was er zo enthousiast over, dat ik het boek bij de bieb heb aangevraagd. Hopen dat die snel binnen is! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *