Panna cotta betekend schijnbaar ‘gekookte room’ in het Italiaans. En tja je kan er verder wel moeilijk over gaan zitten doen, maar meer is ’t ook echt niet 😉 . Nou vooruit het is ook nog wat opgesteven haha. Een makkelijk recept dus, daar hou ik van!
Het basisrecept heb ik hier vandaan. Je hebt voor de basis panna cotta maar 4 ingrediënten nodig en het is zo klaar. Fijn! Als ‘extra’ heb ik er nog wat perziken bij gedaan.
Wat heb je nodig:
– 500 ml slagroom
– 2 vanillestokjes
– 50 gram suiker
– 4 blaadjes gelatine
– Wat perzikken uit blik
– beetje poedersuiker
Hoe maak je het:
– Doe de slagroom in een steelpan.
– Breng tegen de kook aan, maar niet koken.
– Schraap het merg uit de vanillestokjes en voeg toe aan de room.
– Voeg de suiker ook toe en roer tot dit is opgelost.
– Houdt het een kwartier tegen de kook aan, zodat de vanillesmaak er goed in komt.
– Week ondertussen de gelatine 5 minuten in koud water.
– Knijp uit en voeg toe aan de slagroom.
– Roer totdat de gelatine is opgelost.
– Verdeel de vanilleroom over 4 vormen.
– Dek elke vorm af met huishoudfolie.
– Dat moet je meteen op de room leggen, zodat er geen vel op komt.
– Zet het minimaal 4 uur in de koelkast.
– Snijd een paar perziken in kleine stukjes.
– Pureer een paar perziken met poedersuiker tot een ‘moes’.
– Als de panna cotta voldoende opgesteven is, haal je het uit de koelkast.
– Garneer het met iets perzikmoes en stukjes perziken.