Agenda: digitaal of papier?

Hmmmz elk jaar kijk ik weer uit om m’n nieuwe agenda voor het komende jaar te zoeken. Maar dit jaar niet. Vanaf nu ga ik over op een digitale agenda… Maar zal het bevallen? Of ga ik toch weer over op papier?

agenda digitaal of papier

Eigenlijk had ik heel graag een Moleskine agenda willen halen. Met aan de linkerzijde de agenda en aan de rechterzijde een notitievel. Maar de prijs hield me tegen. En toen ik half november de oude Iphone van André kreeg. En ik daar de agenda functie zag, was ik om. Ik ging over op een digitale agenda. Ik, de papierfreak 😉 .

Vanaf half november gebruik ik deze nu al. Het is de agenda, die je ook via Icloud kunt gebruiken. En op zich gaat dat goed. Ook handig dat André en ik in dezelfde agenda zitten. Zo maken we geen dubbele afspraken meer. En kunnen we zien wat er speelt. Wat ik ook leuk vind, is dat je er zoveel verschillende agenda’s in kunt aanmaken als je wilt. Zo heb ik een agenda voor ons samen, maar ook 1 voor mijn blog. Welke artikelen ik wanneer wil posten. En nog een aparte agenda waarin ik per week de weekmenu’s zet. En nog 1 voor mij alleen. Waarin ik dingen noteer zoals wanneer ik weer nieuwe lenzen in moet doen (anders vergeet ik ’t…. zucht… 😛 ).

Maar toch…
Ik mis het gekrabbel op papier. Maar ik ging eens denken hoeveel ik het afgelopen jaar nou echt mijn papieren agenda heb gebruikt. En dat was niet eens zo heel veel… Maar wat mis ik dan bij de digitale variant? …het lijstjes maken, als ik ineens een idee krijg het meteen opschrijven. Ik weet niet, het is het ‘gevoel’ denk ik. Lekker vaag haha. Het overzicht per dag. Niet zozeer als in afspraken en verjaardagen. Maar de kleine dingen, van wat wil ik al-le-maal doen vandaag 😉 .

Dus nu…
Blijf ik dit jaar de digitale variant gebruiken. Welke ik echt heel handig vind, met name omdat je dus allebei in dezelfde agenda zit. Maar daarnaast heb ik nu een A5 notiteboekje bij me. Ik ben me eens gaan verdiepen in het bullet journaling wat ik op de blog van LisanneLeeft eens zag. Ik ben er al wel uit dat ik dat net iets teveel ‘werk’ vind. Maar ik gebruik nu een variant erop. Even een maandje aanzien hoe ik dat vind. En dan zal ik er eens over gaan bloggen. Het boekje heb ik inmiddels omgedoopt tot mijn ‘braindump boekje’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *