Dubbelzijdig speelkleed / opbergzak

Tja hoe noem je zo’n ding? Haha. Zal ik het gewoon maar omschrijven?
Wie een catchy benaming hiervoor heeft: roept u maar!

rond speelkleedzak tweezijdig

Het is een rond speelkleed, met aan twee kanten speelplezier. Aan de ene kant kan het kindje zich uitleven op de wegen. En aan de andere kant kan het met treintjes spelen. En mocht het kindje er klaar mee zijn, dan kan het koord aangetrokken worden. En voila, alle speeltjes netjes opgeborgen in zak.

Het formaat is zo’n 75 cm in doorsnede. Niet te groot, niet te klein. Handig om mee te sjouwen als je ergens naartoe gaat! Hier heb ik ook al eens zo’n kleed gemaakt. Maar op het stoffenspektakel liep ik tegen dit treinstofje aan. Dus leek het mij leuk om aan 1 kant het wegenstofje te doen en aan de andere kant het treinstofje. Dubbel speelplezier was de gedachte 😉 .

Zou er voor meiden ook een soortgelijk stofje verkrijgbaar zijn? Met kastelen en weggetjes voor koetsen? Ik zie het al voor me.

Ik speelde nog met het idee om er fiberfill tussen te doen. Fijn voor die knietjes. Maar dan zou het wel een heel dik ding worden om te verslepen. Dus toch maar niet gedaan. Mocht ik nog weer zoiets maken dan doe ik denk ik dubbele hoeveelheid ‘lintjes’ ertussen. Er vallen nu toch nog net iets te grote ‘gaten’ naar mijn zin, als het koord is aangetrokken. Zo zie je elke keer weer iets wat je kunt verbeteren!

Eén gedachte over “Dubbelzijdig speelkleed / opbergzak

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *