Gerimpeld rokje

Nog een keer kwam er hier een gerimpeld rokje onder de naaimachine vandaan.
Zo’n leuk ding om cadeau te geven! Ook handig als je de maten ‘ongeveer’ weet haha. Het blijft altijd een gok.

gerimpeld rokje diy stof patroon

Hier maakte ik ze ook al eens, daar vind je ook de link naar het originele patroon. Ik vind het wat kaal om alleen stof te gebruiken. Dit patroontje vraagt om iets extra’s. De vorige keer had ik een leuk biaislint gebruikt, met een ‘frutseltje’ er onderuit. En deze keer koos ik voor een leuk stukje band, wat net onder de rok vandaan piept. Ik hoop maar dat de gelukkige er blij mee is 🙂 .

Aan de binnenkant ziet het er ook echt super uit! Jammer dat ik daar geen foto van heb gemaakt. Maar helemaal afgewerkt! Alle naden netjes gelocked, geen los draadje te vinden! Bijna nog netter als een rokje uit de winkel haha.

De maten die ik deze keer heb gebruikt, voor een lange drie-(en een beetje)-jarige.
– 110 cm stof breed.
– 35 cm stof hoog.
– elastiek van 2 cm breed en 49 cm lang (incl. naad).
– Band van 110 cm lang.
En nu maar hopen dat die past. Oei dit is zo’n leuk rokje!
Als Lana kan lopen dan zullen er vast veeeeel volgen hihi.

Ik heb ook nog steeds een beetje een ‘crush’ op dit stofje 🙂 . Eerder gebruikte ik het al voor de luiertas, deze omslag van een dagboek en het manicure tasje. En nu heb ik nog een raar aangeknipt stuk over. Eens even denken wat voor moois ik daar nog van kan maken!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *