Manicure tasje

Op de blog By Eva Maria zag ik een keer een nagellaktasje verschijnen. Ook wel manicure wallet genoemd 😉 jaja. En dat vond ik zo’n geinig ding, dat ik die ook wel eens wilde proberen te maken. Het patroon is gemaakt door Noodlehead, die al heel wat populaire patroontjes gemaakt heeft. En deze is nog gratis ook! Geen reden meer om dit tasje niet te maken.

manicure wallet noodlehead nagellaktasje

Ook kun je met dit patroon leuk wat restjes verwerken! Want erg grote stukken ben je op zich niet nodig. Het is een makkelijk ding om te maken. Je moet in ’t begin even de maten van inch naar cm omzetten en dan kun je gaan. De beschrijving van Noodlehead bevat veel foto’s, handig!

Dit was de eerste keer dat ik vlieseline H630 gebruikte. Wat een fijn spul! Het is vrij duur, dat hield me er altijd van tegen om het te gaan gebruiken. Maar nu ik dit eenmaal gebruikt heb, snap ik wel waarom iedereen er zo lyrisch over is! En voor zo’n projectje ben je ook niet zo’n groot stuk nodig, maar geeft het wel een super resultaat!

Op het laatst ging met het nog wel bijna mis. De kamsnaps wilden niet sluiten, paniek! Toch nog eigenwijs verder op die dingen drukken met de tang, resulteerde erin dat ze dichtgaan! Jeej! Ze geven geen mooie ‘klik’, maar ze gaan dicht!

De enige ‘stap’ in de beschrijving die ik niet heb gedaan, is het eindresultaat rondom een stiksel kort op de kant geven. Nadat je alles hebt gekeerd. Op de 1 of andere manier vind ik het er dan niet meer ‘af’ uitzien. Het wordt er bij mij juist rommeliger van in plaats van afgewerkter. Dus deze stap skip ik meestal bij de projecten tegenwoordig. En maak ik het keergat dicht met een handsteek. Gaandeweg leer je!

Terug naar het tasje: Leuk ding! Ook leuk voor tienermeiden! Weer een tof patroontje erbij!

Eén gedachte over “Manicure tasje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *