Sewing saturday: Luiertas a la Lisa Lam

Deze lag ook al heel lang geknipt klaar. Ook één van de laatste projectjes op naailes, die dus niet afkwam. En laatst heb ik alle moed verzameld en deze tas afgemaakt!

lisa lam diaperbag luiertas

Het patroon van deze tas komt uit het boek ‘Tassen maken de vrouw’ van Lisa Lam.
En eigenlijk moest die van gelamineerd katoen worden gemaakt. Maar dit leuke stofje van Stenzo had ik al eens op het stoffenspektakel meegenomen. En daar MOEST deze tas van gemaakt worden 😉 .

Ik wilde wel een stevige tas, dus heb ik in de stoffenwinkel uitgelegd wat ik van plan was, en welke versteviging zij mij aanraden. Dat heb ik toen meegenomen (ben vergeten te vragen hoe het heette). Maar ai ai ai die was misschien toch iets te stevig. De rol staat van zichzelf rechtop…. Er had toen al een lichtje bij me moeten gaan branden… Maar hé, ik wilde een stevige tas, dan zou ik maken ook haha.

Het erop strijken was al een klus waarbij ik bijna de moed verloor. Er kwamen steeds plooitjes in, die ik er dan wel weer uit kon strijken gelukkig. Maar het hield wel in dat ieder lapje zo’n twee tot drie keer onder het ijzer is geweest. En het in elkaar zetten werd een beetje een gevecht. Helemaal toen de binnentas en buitentas in elkaar gezet moest worden. Wat ben ik blij met mijn sterke Pfaff naaimachine! Duimpje voor mijn naaimachine dat die dit aankon!

Maar uiteindelijk was het gelukt! De tas was bijna af. Met heel veel vakjes (me love!).
Twee voorvakjes met klittenband. Twee zijvakjes waar flesjes o.i.d. in kunnen.
Eén grote achtervak, altijd makkelijk. En nog heel wat vakjes binnen in de tas.
Welke afgesloten is met een rits!

lisa lam diaperbag luiertas2

Het enige wat nog ontbrak was een schuifgesp, waarmee ik de band eraan kon zetten.
Ik kwam niet meer in de buurt van een stoffenwinkel, dus ik liet het nog even zo.
Maar wat schetste mijn verbazing: Er staat elke woensdagochtend schijnbaar een GIGANTISCHE fournituren kraam hier op de markt in Vriezenveen. Yes! Die verkocht alles wat ik nodig was voor dit en andere projectjes waar het vastliep op de fournituren! Meteen van alles meegenomen, dus ik kan weer vooruit! Nog even bedenken wat ik de komende tijd aan fournituren nodig denk te zijn. Want vanaf half september ga ik weer aan het werk. En dan kan ik niet meer naar deze geweldige kraam. Welke trouwens van ‘Van Goor‘ is. Die ook naamlintjes verkoopt.

En nu is dus eindelijk de luiertas af! Ik denk niet dat ik ‘m nog snel eens zal maken.
Wat veel werk. Ik denk dat het knip en strijkwerk zo’n 70% van het werk was.
Maar met het resultaat ben ik erg blij!

6 gedachten over “Sewing saturday: Luiertas a la Lisa Lam

    • Dank je! Jij hebt ook een interessante blog! Ga ik nog eens even nader bezoeken 🙂 Grappig dat je les hebt bij Ilse Otte, daar heb ik ooit m’n 1e lessen gehad 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *