Omslag dagboek!

Mijn Moleskine is bijna vol. En dan komt nu het volgende dilemma: een schriftje gebruiken wat ik al heb. Of toch nog weer zo’n geweldige Moleskine aanschaffen? Voor dit schriftje heb ik alvast een mooie omslag gemaakt. En ach, als ik ‘m niet ga gebruiken wordt er vast iemand anders heeeel vrolijk van!

dagboek omslag diy stof vierkant

Valt het op dat ik verslingerd ben aan dit stofje? Eerst al de luiertas, vervolgens het manicuretasje en nu dit omslag. Enne de stof is nog lang niet op, woops! Ik dacht dat die na de luiertas al wel op zou zijn. Maar de calculatie die in het boek stond, wat je nodig zou zijn aan stof klopte volgens mij niet helemaal. Gelukkig 😛 Nu kan ik er nog wat projectjes mee maken!

Ik heb deze omslag gemaakt, zoals ik het hier heb beschreven. Alleen heb ik nu andere versteviging gebruikt. Normaal gebruikte ik een ‘gewone’ versteviging voor katoen of geen versteviging… En nu heb ik Vlieseline H630 gebruikt. Waardoor die een heel klein beetje poofy wordt. Like! Wat een geweldig spul!

Het schriftje heb ik een paar jaar geleden zelf gemaakt in de drukkerij. Met allemaal restant papiertjes, die ik uit de papierbak viste (bij ons ook wel ‘het eeuwige archief’ genoemd 😉 ). Stuk voor stuk mooie papiertjes, waar ik ook nog een mooi printje op zette! Alleen had die als kaft een kartonnen bord. En dat staat natuurlijk niet cute. En hij lag al lang op stapel, smeekend om een mooi omslagje. Maar ja, geen tijd he 😉 . En nu was de tijd daar! En kijk wat een mooi resultaat!

Het enige jammere is, is dat het binnenwerk uitsteekt. Nu weet ik, dat ik het binnenwerk iets kleiner moet snijden dan het omslag. Want het boekje is met wire-o gebonden. Doordat dat rond is, steekt het binnenste gedeelte verder uit dan het omslag (volg je ’t nog?). Zo leer je steeds weer wat!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *