Ottobre hoodie!

Allereerst natuurlijk de beste wensen voor 2015!
Dat het een gezond, vrolijk, creatief en vooral ‘rustig’ jaar mag worden!
Vorig jaar ben ik het jaar warm begonnen met deze gezellige warmtekat.
En dit jaar begin ik het jaar weer warm. Nu met deze fijne hoodie!

hoodie ottobre 3 20014 herfst

Een tijd geleden kocht ik de Kids Ottobre 4/2014. Eigenlijk voor het basispatroon van een rompertje (die ik nog steeds ‘moet’ maken…. schaam schaam schaam). Maar ik kon deze hoodie niet weerstaan. Die zag er zo heerlijk cozy uit! Zonder ‘gekke grapjes’ erin. Gewoon een hoodie, zoals ik al een tijdje zocht.

Oké het is een kindermaat 170… Maar he daar gaan ze uit van lichaamslengte. Ik ben 174 cm lang. Dus dat scheelt niet zoveel. Hier en daar een beetje verlengen en verbreden. En voila-> mijn hoodie!

Op het stoffenspektakel in Zwolle vond ik er de perfecte stof voor. Een paarsblauwe joggingstof. Ik wilde eigenlijk de mouwboorden en onderboord van boordstof maken. Maar de kleur van deze paarsblauwe stof was zo’n aparte kleur. Geen enkele boordstof paste er mooi bij. Dus dan maar de hele trui in 1 stof. En oké een restje tricot voor de binnenzijde van de capuchon 😉 .

Patroon, check.
Stof, check.
Patroon op stof gelegd en geknipt, check.

En toen… en toen werd het november en erg druk haha. Dus de hoodie bleef mooi in delen door het huis zwerven. Tot ik in de kerstvakantie eindelijk de tijd ervoor nam. Om ‘m ook daadwerkelijk in elkaar te zetten! En dat koste niet eens zo heel veel tijd, een avond en een beetje. Pfffff had ik dat maar eerder gedaan! Wat een fijne trui! Jup, new favorite! Hij was heerlijk om oud & nieuw in te vieren (dag kou).

Wat ik vooral zo leuk vind, van binnen ziet die er helemaal ‘afgewerkt’ uit. Alle naden zijn afgewerkt met een locksteek. Zo ziet die er minder ‘home-made’ uit. Alsof die uit de winkel komt 😉 . Blij dat deze trui goed gelukt is!

Al zou ik een volgende keer toch echt op zoek gaan naar een boordstof. De onderzijde van de trui valt dan, denk ik, toch stiekem nog iets mooier. Het eerste projectje van 2015 is een feit! Op naar de volgende.

2 gedachten over “Ottobre hoodie!

  1. Leuk Jolanda, om te zien dat je ook 2015 weer heerlijk achter de naai- en lock machine bent gaan zitten. Goed begin van het nieuwe jaar, ik wens jullie een gelukkig, gezond en creatief jaar toe.
    Veel liefs Karin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *