Sewing Saturday: Warmtekat

De eerste ‘sewing saturday’ van 2014, dat er vele mogen volgen! 🙂
Iets lekker warms in je nek is met deze winterse dagen altijd fijn! Een tijdje geleden kwam ik het patroon van deze warmtekat tegen. En die heb ik nu gemaakt!

warmtezak warmtekat

Een leuk patroon wat je redelijk snel af hebt. Zelf vond ik de rondingen bij de poten wat lastig om te naaien. Maar met geduld kom je een heel eind! Ik heb zelf verder geen zachte stofjes gebruikt. Maar wel een mooi katoenen stofje van Stenzo.

Nadat ik de 2 zijdes op elkaar genaaid had en het geheel gekeerd, heb ik het ook gevuld met lijnzaad. Het lijnzaad heb ik gehaald bij de Welkoop. Ik was heel nieuwsgierig hoe dat zou zijn. Ik heb wel een kersenpittenkussen. Maar André vind die nogal stinken, dus die wordt niet erg veel gebruikt. Ook vind ik dat die altijd redelijk snel weer afkoelt.

Het erin krijgen van de lijnzaad was nog wel een beetje gedoe. Ik ben namelijk geen trotse eigenaar van een trechter ;). Dus ik had van papier een trechter-ish gerold. André heeft even geholpen want ik kwam een hand of twee te kort. Het verbaasde me hoeveel erin ging, bijna de hele zak van 1 kilo!

Ik heb nog heel wat gedroogde lavendel liggen. Nu ben ik benieuwd of je dat ook lekker gaat ruiken als ik dat door het lijnzaad zou gooien. Want nu vind ik dit warmtekussen met lijnzaad nog niet echt geweldig ruiken. Misschien iets voor een volgende warmtekussen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *