Stoffenspektakel in Zwolle

Twee keer in het jaar is het feest! Dan komt het Stoffenspektakel naar de IJsselhallen in Zwolle! Leuk! Dat is eigenlijk altijd op een woensdag. En ’s avonds zijn ze dan ook open. En als je dan voor je werk toch al in Zwolle bent, dan MOET je wel even een kijkje nemen!

Stoffenspektakel Zwolle 2015

Eigenlijk gaat het elke keer hetzelfde. Kijk ik er naar uit dat het weer zover is. Heb ik een lijst gemaakt met dingen die ik zou willen halen. Kom ik binnen. En wordt compleet overdonderd door de hoeveelheid stof en fournituren. En uhm tja, dan ben ik volgens mij even wat ondooitijd nodig ofzo. De eerste 2 keer haalde ik dan ook vrijwel niets.
Nu loop ik eerst even rustig een rondje, kijk dan eens op mijn lijstje. En ga dan gericht zoeken 🙂 veel leuker!

Alleen… blijf ik steeds overdonderd door de hoeveelheid. En dan kom ik met van alles en nog wat terug. Behalve wat ik van tevoren had bedacht, en wat dus op mijn lijstje stond… Deze keer niet anders haha. Mijn lijstje:
– ‘dik’ katoen voor June Dress
– dikke vrolijke tricot voor babykleertjes, winterproof
– sweat stof voor een Hoodie
– tricot voor nog een rimpelrok (want die zit zooooo fijn!)
– boordstof in kleurtjes voor babykleertjes
– extra spoeltjes voor mijn Pfaff Select 4.0
– katoen om een vrolijk dekentje mee te maken

Zie projecten bedenken is geen probleem haha. Maar waar kwam ik mee thuis?
Stof voor de hoodie is gelukt (jeej!). Het is wel joggingstof geworden, maar goed.
Stof voor babykleertjes is ook gelukt. Maar de rest… Wel zag ik nog 3 katoentjes die
TE mooi waren om te laten liggen. Daar gaan we vast nog veel moois mee maken.
En de rest ach ja. Nog genoeg projecten te bedenken met dingen die ik al in huis heb. Eerst maar eens een schoner schip maken daar. Wel jammer dat ik geen extra spoeltjes kon vinden voor mijn naaimachine. Die zou ik toch nog wel graag ergens willen tegenkomen. Iemand suggesties?

Meestal kan ik ’t wel zo timen dat ik er op een tijdstip ben, dat het er redelijk rustig is.
Eén keer ben ik ’s ochtends met de opening er geweest. NOOIT meer! Wat een gekkenwerk, getrek en gedrang… niet zo gezellig. Nu was ik er rond kwart over 2.
Het was er best druk. Ik moest zelfs een heel eind weg parkeren (in de regen… grom…). Volgende keer gaan we gewoon lekker weer rond half 5, veel betere tijd.
Kun je tenminste voor de deur parkeren 😉 . Er lagen briefjes dat het Stoffenspektakel
op woensdag 18 maart 2015 weer in Zwolle verschijnt. Leuk!

Maar voor nu, liggen de stofjes van de foto lekker een nachtje in koud water met azijn
en zout. Morgen wassen! En dan aan de slag! Hopenlijk 😉 .

Eén gedachte over “Stoffenspektakel in Zwolle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *