Alice I uit ‘Mijn tas’

Jaja, het eerste exemplaar uit het boek ‘Mijn tas’ is gemaakt! Jeej!
Het is de Alice I geworden. Ik wilde het namelijk als verjaardagscadeau maken voor mijn zus. En deze tas had zij in eerder het boek aangewezen, dat ze dat een leuk model vond.

Alice I Mijn Tas Elisanna diy

Grappig hoe smaken dan verschillend zijn. Mijn oog valt voornamelijk op de Rosalie en Juliette uit ‘Mijn tas’. En deze tas had ik in eerste instantie geen blik waardig gegund. Maar toen ik ermee bezig was, vond ik het een steeds leuker model!

Deze mooie stof van Stenzo had ik nog liggen. (Waar ik eerder ook al eens deze omslag en deze warmtekat mee maakte.) Gecombineerd met een effen bruin katoenen stofje. Helemaal ‘zus-proof’ die houdt volgens mij erg van deze kleuren!

Toen kon het ‘echte’ werk beginnen. Patroon overnemen, op de stof etc. etc. Het staat allemaal duidelijk uitgelegd in het boek. Maar hier en daar zat ik soms niet goed op te letten of interpreteerde ik het anders. Waardoor ik ook nog wel het nodige heb uit moeten halen en opnieuw moeten naaien.

Als extraatje heb ik binnenin nog een ritsvakje gemaakt, ziet er supernetjes uit! Ben daar erg blij mee. Ik zat daar een beetje tegenaan te hikken, van zal ik dat wel of niet doen. Want -> lastig 😛 . Uiteindelijk toch maar gedaan, want bij mijn eerder gemaakte luiertas mis ik echt zo’n vakje dat met rits af te sluiten in. Om sleutels e.d. op te ruimen. En uiteindelijk bleek het niet eens zo heel moeilijk om te maken. Je moet er gewoon even rustig voor gaan zitten.

Een schuifgesp had ik nog liggen, maar een passant…. Oei wat zijn die moeilijk te krijgen zeg! Uiteindelijk heb ik bij een tweede schuifgesp, het middelste plaatje eruit gesloopt. Tadaa passant. Helaas was mijn tassenband maar 3 cm breed, en de gespen 4 cm. Maar ik kon niet aan een passende komen, dus dan maar zo.

De verzonken rits, waarmee je de tas afsluit. Is iets te lang geworden. Deze moet je vrij in het begin al maken. En ik had al m’n twijfels of die niet wat te lang was. Maar durfde het niet goed korter te maken. Want ik had toen nog niet het hele beeld compleet, hoe de tas zou worden. In het boek staat er iets, dat je ‘m later naar binnen in de tas kan doen. Maar het is toch juist handig als je dat stukje vast kun pakken. Om de rits open of dicht te doen? Anyhow… een volgende keer maak ik ‘m gewoon iets kleiner 😉 .

Al met al een leuke tas, en ik hoop dat m’n zus er blij mee is! En wil nu toch echt wel wat meer gaan maken uit dit fantastische boek. Met name de Rosalie staat hoog aan mijn lijstje!

5 gedachten over “Alice I uit ‘Mijn tas’

 1. Hoi, je hebt een erg mooie alice-tas gemaakt. Zelf ben ik hier ook aan begonnen en is ie bijna klaar. Ik kom alleen niet uit de afwerking van de verzonken rits 🙁 Jouw foto heb ik al uitvergroot en bestudeerd tot ik me bedacht je gewoon een bericht te sturen: Hoe heb jij die rits afgewerkt??

  Groetjes van Kristel

  • Hoi Kristel,

   Dank je! Maar, oei het is alweer een tijdje geleden dat ik deze maakte. En ik heb ‘m cadeau gegeven. Dus ik kan ‘m er ook niet meer zo bijpakken 😉 . Ik weet nog wel dat die verzonken rits ook mijn struikelblok was… Ik heb de beschrijving heeeeeel goed gelezen, en nog een keer en nog een keer 😉 . En gewoon gedaan. Ik heb ‘m na de eerste keer proberen wel helemaal los moeten tornen. Want ik had iets verkeerd doorgestikt, maar ik weet even niet meer zo goed wat. Dus mijn advies is gewoon proberen en zien hoe het gaat. Als je dan bezig bent zie je uiteindelijk vanzelf of ’t wel of niet klopt. Enne hou je tornmesje bij de hand 😉 Die had ik hier ook nodig, maar uiteindelijk kwam het allemaal goed.

   Succes!

 2. wauw!! Mooi geworden! Ik heb deze tas ook een tijd geleden gemaakt, en ik had hetzelfde probleem. De rits! uiteindelijk is het wel gelukt. Maar ik had het idee dat deze veel te lang was. Dus ik heb hem toen maar ingekort. Waardoor die makkelijk dicht ging.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *