Witte chocolademelk!

Met het winterse weer blijft chocolademelk een klassieker… Maar met een paar variaties wordt het net wat spannender…. 😉 Vandaar elke maandag in december een ‘receptje’ voor een aparte chocolademelk! Met vandaag: Witte chocolademelk!

witte chocolademelk recept

Wat ben je nodig?
– 200 ml melk
– 40 gram witte chocolade, geraspt
– 1 tl suiker
– Slagroom
– Kaneel

Hoe maak je het?
Verwarm de melk in een pannetje, tot het net niet kookt.
Giet dit in een mok of glas.
Doe hier de witte chocoladerasp en de suiker bij.
Goed roeren!
Een toef slagroom erop, met erover nog wat kaneel.
Klaar!

Wat vind ik ervan?
Ooit had ik bij de Xenos van die kant-en-klaar-zakjes witte chocomelk gekocht. En die waren heeeeeel erg vies. Ik was wel benieuwd of ’t lekkerder zou zijn, als je dit zelf maakt. En inderdaad dat is lekkerder 😉 . Je moet wel een zoetekauw zijn, want dit is wel een extreem zoete chocolademelk. Maar wel lekker. Ik probeerde er ook nog 1 te maken, waar ik een snufje zout door deed. Normaal krijgt de chocomelk daar ‘pit’ van. Maar bij deze versie is dat niet aan te raden, die verpest de witte chocolademelk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *