Chocomelk!

Met het winterse weer blijft chocolademelk een klassieker… En lekker!
Maar hoe maak je nou eigenlijk ‘gewone’ chocolademelk?
Ik laat je hier zien hoe je een ‘normale’ chocolademelk maakt.
Geen geneuzel, geen gezeur, gewoon met cacaopoeder 😉 .

romige chocolademelk diy recept

Wat ben je nodig?
– 200 ml melk
– 1 el cacaopoeder
– 2 el bruine basterdsuiker
– 1 tl maizena
– snufje kaneelpoeder
– snufje zout
– slagroom, uit een spuitbus, of zelf kloppen.

Hoe maak je het?
– Doe bijna alle melk in een pannetje en laat het warm worden.
– Hou een beetje melk achter om straks de maizena mee aan te maken.
– Ondertussen in je mok de cacaopoeder, suiker, kaneel en zout mengen.
– Hier de warme melk over gieten.
– Goed roeren!
– De maizena mixen met de overgebleven koude melk.
– Dit toevoegen aan de chocolademelk.
– Nog even goed roeren.
– Slagroom erop spuiten, met nog wat kaneelpoeder.
Klaar!

Wat vind ik ervan?
Heerlijk! Doh 😛 . Het lijken veel ingrediënten, maar het is echt veel lekkerder dan alleen melk, cacaopoeder en suiker! Vooral door de maizena wordt ’t wat romiger van smaak!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *