Kip kerrie met rijst

Op Foodgloss kwam een keer een recept voorbij van kipkerrie met rijst.
Die zag er wel lekker uit! Tijd om te proberen!

recept kip kerrie met rijst

Foodgloss is trouwens een Youtube kanaal met allemaal recepten. Zo nu en dan bekijk ik eens een filmpje, als die mij aanspreekt. En toen ik er dit recept voorbij zag komen, moest ik dat gewoon even proberen!

Wat heb je nodig? (voor 4 personen):
– 2 kipfilets
– 2 uien
– 3 tenen knoflook
– 1 rode paprika
– 200 gram (verse) ananas
– 3 el bloem
– 1 of 2 el kerriepoeder
– 1 tl chilipoeder
– 1 el kurkuma
– 1 tl korianderpoeder
– scheutje kookroom
– 1/2 l. kippenbouillon
– 4 kopjes rijst
– eventueel zout
– eventueel maïzena

Wat vond ik ervan?
Ik denk dat ik iets te enthousiast ben geweest met de kerrie. Hij was namelijk wel heel erg pittig! Ook had ik de ananas wel wat kleiner mogen snijden 😉 zodat het wat makkelijker zou eten. Maar op zicht was het wel lekker. Al weet ik niet of ik ‘m wel vaker ga maken. Toch niet helemaal ‘mijn type’ eten. Ik ga denk ik toch liever voor iets zoeter of hartiger dan dat ik voor scherp kies.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *