Project lapjesdeken!

Deze week geen gemaakt iets, want geen tijd! Maar wel heeeeeel veel projecten in het hoofd die ik graag zou willen doen. 1 daarvan is een nieuwe lapjesdeken!

lapjesdeken lappendeken diy

De lapjesdeken die je op de foto ziet is 1 van mijn eerste naaisels. Zeker verre van perfect, maar hij heeft inmiddels al zo’n 6 jaar dienst bewezen 🙂 . Heerlijk om mee op de bank te liggen en een boek te lezen of tv te kijken. Maar de afgelopen tijd heeft die voornamelijk dienst gedaan als speelkleed voor Jens en Lana. En daardoor heeft die nu zo vaak de wasmachine van binnen bekeken (want kindjes spugen nu eenmaal) dat die toch echt een beetje ‘af’ aan het worden is.

Dus tijd voor een nieuwe! En wat voor 1! Laatst was ik weer iets moois aan het maken
met een geweldig stofje. Toen zat ik mij te bedenken dat het zonde is, dat ik allemaal
rest lappen over heb. Die alleen maar in de kast liggen, wachtend tot ze gebruikt kunnen worden voor een project. En zoveel mooie stofjes die ik soms niet eens weerzie. Want ja je geeft zo nu en dan ook wat moois weg.

Daarom wil ik nu voor mezelf een deken gaan maken met alle mooie katoenen stofjes
die hier passeren. Elke keer als ik een reststukje over heb, dan haal ik er 1 vierkant van
22 x 22 cm of 12 x 12 cm uit. Net wat er nog over is 😉 . Uiteindelijk wil ik een deken van 140 cm breed en 200 cm lang. Net zoals ‘de oude’. Nu eens kijken hoe lang het duurt voor ik deze deken af heb. Als ik zo in mijn restlappen bak kijk, zal het nog wel eens snel kunnen gaan haha. Heb er nu al zin in om een heerlijk boek te lezen onder deze deken vol herinneringen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *