Slabbetjes

Daar kunnen we er geen genoeg van hebben… Echt… Wat gaan die hard!
Helemaal nu Jens en Lana lekker van fruit en groente aan het genieten zijn 😉 .
Maar wat is nou de ‘perfecte’ slabber? Is deze wat?

Slabbertjes DIY patroon

Dit patroon leek me na lang zoeken de fijnste. Vooral dat de sluiting niet achter is, maar aan de zijkant leek me praktisch. Ik heb eigenlijk alleen het patroon gebruikt, en niet de beschrijving. Want eerder maakte ik ook een slabbetje met een katoentje voor en een wafelstof achter. Maar ik vond het niet echt wat in gebruik.

Daarom heb ik deze van 1 laag dubbelgeluste badstof gemaakt. Die had ik nog liggen van de babywrapper. Waar ik er oorspronkelijk 2 van wilden maken. Dus ik kan hier nog heel wat slabbetjes uithalen 😉 . Hier heb ik rondom biaisband aangemaakt. En in plaats van een drukknoop heb ik klittenband gebruikt. Zo’n knoop is zo’n gepruts met de slab omdoen!

Wat vind ik ervan:
Op zich een lekkere brede slab. Een volgende keer zal ik ‘m denk ik nog een tikje langer maken. Bij de hals is voor Jens en Lana nu nog teveel ruimte. Maar dit is makkelijk op te lossen door er een langer stuk klittenband op te doen. Nu heb ik er maar een klein vierkantje op zitten. Helaas is na het wassen het biaisband erg lelijk geworden. Waarom gebeurd dat toch altijd? Misschien toch maar eens voor gaan zitten om zelf biaisband uit stof te maken? Maar dit is nog een dingetje waar ik wat tegenop zie.

Wat is nou de ‘perfecte’ slab? Iemand nog een patroon voor me?

2 gedachten over “Slabbetjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *