Zelfgemaakte nasi schijven

Het gebeurd hier nogal eens dat er iets onbedoeld ontstaat. Laatst wilde ik een rijstsalade maken. Maar daarvoor was je koude gekookte rijst nodig. Dus de avond van te voren wilde ik dit alvast gaan koken. Eenmaal opgezet… en compleet vergeten… Ik was nog net op tijd, het was niet aangebrand. Maar ik hoefde ook geen water meer af te gieten 😉 . Hmmz rijst die een beetje plakkerig was geworden… niet helemaal de bedoeling voor mijn salade. En ik wilde altijd al eens nasi schijven maken. Daar was dit dus nu de uitgelezen kans voor! Want eten weggooien is ook zo zonde he.

zelfgemaakte nasischijf recept

Dus even googlen: hoe doe je dat dan? Nou zo dus. Of zo. Of een beetje van beidde. Instructies bijna braaf opgevolgd. Hier en daar een kleine aanpassing. Want ik had niet meer voldoende paneermeel (koop 2 pakken!). Dus dan maar even wat beschuiten verkruimeld. Hetzelfde idee toch?

De hoeveelheid roux moest op gevoel. Uhm ja dit was de eerste keer, geen idee welk ‘gevoel’ ik hierbij moest hebben 😉 . Dus er is iets teveel roux ingekomen. Ik had hier denk ik maar de helft van nodig gehad. Nu wist ik ook niet precies hoeveel nasi ik had, dus alles bleef een beetje gokken.

Maar goed de nasi schijven zijn superlekker geworden! Maar omdat er wat teveel roux inzit, ben je er wel bestek en een bordje bij nodig hihi. Want na de eerste hap, valt het ding helemaal uit elkaar. Als die dat maar niet in de frituurpan doet vind ik het best!

Voor herhaling vatbaar, al vraag ik mij af hoe die mensen van de originele recepten toch zulke mooie rondjes krijgen. Hier waren het in het begin mooie rondjes, tot ik met de paneermeel en ei aan de slag ging. Toen werden het ’type gehaktbal’ maar dan nog weer geplet haha. Zo kun je zien dat ze homemade zijn, heeft ook wel weer wat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *