DIY Dooky voor de Easywalker Duo

Kort geleden, toen het nog mooi en vooral heeeel zonnig was. Liep ik bijna dagelijks met de kindjes een eindje het dorp door. Maar ondanks dat die zon heel fijn was, was het toch ook een geklooi om Jens en Lana uit de zon te houden. Tot ik iemand zag lopen met een Dooky…. Een wat? Een dooky. Maar die zou niet passen op de reiswiegen van de EasyWalker Duo, omdat deze reiswiegen wat smaller zijn dan een gewone reiswieg.
Dan maar zelf maken!

diy dooky easywalker duo

Volgens mij is de ‘officiële’ dookie van een soort tricot gemaakt. Maar ik had alleen donkere tricot in de kast, niet zo geschikt met het zonnige weer. Dan maar een restje katoen! Ik wilde niet te moeilijk doen, maar gewoon een snel klaar projectje!

Mijn dookie heb ik trouwens bevestigd met gordijnhaken en een stukje keperband.

Zo doen we dat:
– Met patroonpapier ging ik de reiswieg te lijf. De kap helemaal plat.
– Patroonpapier erop en overtrekken maar die vorm!
– Nog even een naadwaarde erbij aan getekend.
– En overgetrokken op 2 katoenen stoffen.
– Deze heb ik met de goede kanten op elkaar, vastgenaaid.
– Met nog een gat overgehouden om te keren natuurlijk.
– Vervolgens de boel gekeerd en rondom kort op de kant platgestikt.
– Het geheel even op de reiswieg gelegd, even kijken waar ik ’t ongeveer wil bevestigen.
– Daar een naald ingeprikt.
– En op die plaatsen knoopsgaten gemaakt.
– En nu vastmaken aan de EasyWalker Duo met gordijnhaken.
– Het stukje wat aan de stang vastgemaakt moet worden, heb ik vastgemaakt met band.
– Als de zon dan niet schijnt, kun je die makkelijk losmaken en het geheel naar achteren zwieren 🙂

En vlak nadat ik deze dookie afhad…. was er geen zon meer…. 🙁
Ik heb ‘m welgeteld 1 keer kunnen gebruiken… zonde!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *