Verjaardagshapjes

Zoals je hier en hier al kon lezen, pakte ik met Andr├ę zijn verjaardag lekker uit. En bij een verjaardag horen natuurlijk ook hapjes! Het leek me wel leuk om eens te delen wat voor hapjes er hier wel eens worden gemaakt.

recepten verjaardagshapjes borrelhapjes

De laatste verjaardagen (tijdens mijn zwangerschap) maakte ik me er ‘makkelijk’ vanaf door chips e.d. op tafel te zetten. En geen zelfgemaakt lekkers. Tijd om alles weer even uit de kast te trekken dus haha. Het zat gewoon weer te kriebelen om lekkere hapjes te gaan maken. De hapjes die je hierboven op de foto ziet zijn van links naar rechts:

Caprese sticks
– Snoeptomaatjes
– Basilicum
– Mozzarella, kleine bolletjes
– Peper
Rijg op een tapasprikker (of op een hapjesprikker bij gebrek aan een mooie tapasprikker).
Beetje peper erover.
Zo simpel kan iets lekkers zijn ­čśë

Bladerdeegdriehoekjes
– Bladerdeeg
– Olijven
– Feta
– Cervelaat
– Ei
Verwarm de oven voor op 225 graden.
Laat de bladerdeeg ontdooien en snijd in vieren.
Snijd de olijven, feta en cervelaat in hele kleine stukjes.
Doe iets van dit mengsel op het bladerdeeg.
Vouw het als een driehoekje dicht.
Leg het op een bakplaat met bakpapier.
Smeer er nog wat ei over.
Kwartiertje in de oven.
Als ze nog wat te licht zijn, ze nog even iets langer in de oven.

Kip/pesto wraps
– Pesto
– Creme fraiche
– Wraps
– Ruccola
– Kipfilet
– Bouillonblokje
Doe de kipfilet met water en bouillonblokje in een pan.
Kook dit een kwartier.
Haal de kipfilet eruit en laat even afkoelen.
Pluk ‘m daarna uit elkaar met 2 vorken.
Meng de pesto met creme fraiche.
Doe 1 wrap even in de magnetron voor 10 seconden.
Smeer ‘m in met het pesto mengsel.
Doe er wat kipfilet over.
Doe er wat ruccola bij.
Rollen maar!
Rol de wrap in folie en leg ‘m in de koelkast.
Als je de hapjes op wilt dienen, snij de wrap dan in stukjes.
(Bij de kipfilet had ik ook wat lettervermicelli, basilicum en bieslook in het water gedaan. Samen met de kipfilet wat over bleef had ik een heerlijk soepje!)

Gevulde eieren
– 10 eieren
– mayonaise
– bieslook, fijn geknipt
– peterselie, fijn geknipt
– sandwichspread
– kerriepoeder
– paprikapoeder
– peper
Kook de eieren 10 minuten, zodat ze hard zijn.
Giet ze af en spoel er meteen koud water op.
Doe dit een paar keer, totdat ze koud zijn.
Pel de eieren.
Snijd ze in twee delen en doe het eigeel in beslagkom.
Prak het eigeel fijn.
Doe hier de rest van de ingredi├źnten door.
Doe dit in een spuitzak.
Vul hiermee de eieren.
Wat je over hebt kun je op een boterham doen haha, heerlijke eiersalade!
Er staan hierboven┬ágeen exacte afmetingen van ingredi├źnten die ik heb gebruikt. Ik mik┬áalles een beetje op gevoel door elkaar.

Roomkaasrolletjes
– Ham
– Bakje roomkaas met tuinkruiden
De ham insmeren met flink wat roomkaas.
Rollen maar, en eventueel nog doormidden snijden.
Als je op het buitenste stukje van de ham ook iets roomkaas smeert.
Dan rollen ze niet zo maar weer uit.

Knakworst in bladerdeeg
– Knakworsten of cocktailworstjes
– Bladerdeeg
– Ketchup
– Mosterd
– Ei
Verwarm de oven voor op 225 graden.
Laat de bladerdeeg ontdooien.
Snijd de knakworsten in twee├źn.
Snijd de bladerdeeg in vieren.
Meng de ketchup met mosterd.
Smeer iets van het ketchupmengsel op het bladerdeeg.
Doe er een knakworstje op.
Vouw nu de drie zijden dicht.
Leg op een bakplaat met bakpapier.
Doe dit met alle volgende knakworstjes ook.
Smeer alles in met geklopt ei.
Doe het ongeveer 15 minuten in de oven.
Als ze nog te licht van kleur zijn, dan doe je ze er nog wat langer in.
Ik maak ze meestal een dag van tevoren klaar.
Het lekkerste is dan, als je ze vlak voor serveren nog even 5 minuten opnieuw in de oven doet. Maar daar komt het hier met de verjaardagen meestal niet van.

Ohja, mooie serveerschaal he. Op het moment dat ik alles op de schaal wilde pakken, kwam ik erachter dat ik mijn schaal kwijt was… Handig moment om dat ding kwijt te raken… Huis op de kop, maar hij kwam niet tevoorschijn. Hmmmz toen keek ik even in de keuken rond wat de plaatsvervanger zou kunnen zijn… En tadaaa daar zag ik een schoenendoos staan. De deksel mooi ingepakt met zilverfolie en voila: hallo serveerschaal! Hoe makkelijk het soms kan zijn ­čśë .

In mijn enthousiasme om lekkere hapjes te maken was ik wel even vergeten hoeveel tijd het ook alweer kost, alles bij elkaar. Een volgende keer zullen er wat meer kant en klare hapjes tussen zitten haha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *