Foe Yong Kai

Ik wilde wel eens zelf foe yong hai maken, net zoals bij de Chinees. En dat ik nog een doos eieren had die snel op moest, maakte dat ik er eens werk van ging maken!

foe yong kai hai recept

Na een beetje googlen bleek dat foe yong hai: ei met krab is. En foe yong kai: ei met kip. OkĆ© dan maken we dus foe yong kai šŸ˜‰ . Weer wat geleerd!

Uiteindelijk leek dit recept mij het lekkerste! Het is even bewerkelijk, en je maakt er een behoorlijke vaat mee. Maar oh wat lekker! Van de saus heb ik meteen een dubbele portie gemaakt en wat van ingevroren. Wel zo handig nu ik weer werk en er wat minder tijd is om het avondeten klaar te maken šŸ˜‰ .

Zo heb ik het uiteindelijk gemaakt:

Foe yong kai

Ingrediƫnten:
– 6 eieren
– 100 gram kipfilet, in kleine stukjes
– 1Ā teentje knoflook
– 50 gram champignons, in kleine stukjes
– 50 gram wortels, in kleine stukjes
– 1 paprika, in kleine stukjes
– 1 theelepel zout
– 2 theelepels suiker
– peper

Bereiding:
– De eieren klutsen met zout, peper en suiker.
– Alles erdoor mengen.
– In een koekenpan met deksel erop, op laag vuur bakken.
– Als het ei helemaal gestold is, voorzichtig het ei omdraaien. Met behulp van de deksel.
– Andere kant nog even bakken en dit gedeelte is klaar.

Zoetzure saus, 500 ml
Ingrediƫnten:
– 200 ml tomatenketchup
– 200 ml water
– 50 ml azijn
– 3 gepelde tomaten uit blik
– 2 teentjes knoflook, geperst
– peper en zout
– 5 eetlepers suiker
– scheutje sesamolie

Bereiding:
– Knoflook fruiten
– Gepelde tomaten pureren en toevogen aan de knoflook.
– Na 1 minuutĀ de azijn, ketchup en water toevoegen.
– Aan de kook brengen.
– Door de zeef halen nadat het kookt.
– Suiker en sesamolie toevoegen.
– Eventueel kun je nu nog maizena toevoegen om de saus iets dikker te maken, dit was ik zelf vergeten, maar zou wel handig zijn geweest!

En dan serveren met wat gekookte rijst! Heerlijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *