Sewing saturday: Ingeduffeld babyjas

Wat ooit een zomers jurkje was, werd een winters jasje! Deze stof had ik ooit gehaald
voor een jurkje voor mezelf. En die had ik ook gemaakt (in 2011) en zo nu en dan zelfs gedragen. Maar…. hij zat toch net niet helemaal mooi… en was een beetje te kort naar mijn smaak. Daardoor bleef die vervolgens steeds langer in de kast liggen. Zonde van
dat vrolijke stofje! Tijd voor een recycle! Een mooi warm jasje voor Lana.

ingeduffeld babyjas winter

Het gebruikte patroon is ‘Recept 23: Ingeduffeld baby jas’ uit het boek ‘Zo Geknipt’.
Een leuk patroon voor een ruime jas! Geen gedoe met kleertjes die eronder zitten.
Door die lekkere wijde mouwen past het er goed over.

Welke voering ik wilde gebruiken, dat koste nog wat denken. Want meestal zitten Jens en Lana in een voetenzak in de maxicosi. Die al erg warm is. Dus waarvoor wilde ik het jasje maken? Als we onderweg zijn in de auto, of voor als we zo maar naar buiten gaan?
Toch besloten om fleece te gebruiken voor de voering, want een warme jas heeft Lana nog helemaal niet. Willen we dan toch ‘zo maar even’ naar buiten, dan is ze nu in ieder geval warm genoeg 😉 .

Het is een leuk jasje om te maken. Alleen de piping blijf ik lastig vinden, om deze netjes erin te verwerken. Nu helemaal omdat de fleece zo dik is. Dan is het lastig voelen waar de piping precies loopt, en waar je dan alles op elkaar vast moet naaien. Maar het is redelijk gelukt! Nergens eroverheen genaaid en nergens een stuk los. Jeej!

Het jasje is maat 68/74. Misschien nog heel iets te groot voor haar op dit moment.
Maar net als met Jens z’n hoodie, groeit zij hier ook vast snel in!

3 gedachten over “Sewing saturday: Ingeduffeld babyjas

  1. Geniaal weer! Van een zomerjurkje naar een mooi winterjasje met uiteraard het Fris en Vrolijk label! Ik vind het helemaal leuk, je bent er maar druk mee de laatste tijd!!

  2. Dat is nog eens een goed idee (van een jurk een jasje maken)! Ik vind het resultaat heel geslaagd en het doet er mij trouwens aan herinneren dat ik hier ook nog zo’n babyjasje heb liggen dat ik nog steeds moet afwerken 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *