Sewing saturday: Kaartenmap

Waar ik het precies zag, weet ik niet meer. Maar het was een gigantische klanten kaartenmap! Wow! Handig! En het koste ook heel wat zoeken voordat ik de tutorial
weer had gevonden. Maar eenmaal gevonden, meteen gepinned.
En vervolgens ook nog gemaakt!

kaartenmap klantenkaartenmap diy

Wat een fijne tutorial! En wat een leuk ding is het. Ik weet zeker dat het niet bij deze ene kaartenmap blijft. Deze gebruik ik voor de klantenkaarten die ik eigenlijk niet zo vaak nodig ben. Maar straks op m’n werk, kan ik zo’n mapje ook wel gebruiken voor visitekaartjes.
En ik denk dat er wel mensen blij worden, als ze dit cadeau krijgen. Deze houden we
in het achterhoofd, voor je weet maar nooit!

Het is wel een bewerkelijk ding. Je hebt maar 5 patroondelen. Allemaal rechttoe rechtaan. Maar dat is alleen maar schijn, want 1 deel ben je bijvoorbeeld 12 keer nodig. Als je alles uit dezelfde stof maakt tenminste 😉 . Oi, wat een werk en tijd kost het om dit mapje te maken. Maar wat is dat het waard! Wat een tof ding! En ook niet moeilijk te maken,
maar gewoon tijdrovend.

Enkele valkuilen die ik heb ervaren:
– Bij het rondom stikken aan de rand, van de binnenzijde. De vakjes aan de achterzijde vastspelden! Toen ik klaar was met het stikken, en aan de andere kant keek. Waren alle vakken naar onderen getrokken 🙁 . Niet zo mooi, uithalen dus.
– De naad niet te ruim nemen, een halve cm is een halve cm. Anders passen er geen pasjes meer in. Ik heb 1 rij van 6 vakjes, waar geen normale pasjes in passen.
Gelukkig heb ik nog andere kleine pasjes en briefjes die er wel in passen!

Maar al met al is het een superleuk projectje. En een hele duidelijke tutorial. Fijn!

Eén gedachte over “Sewing saturday: Kaartenmap

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *